Gladiator 2

KLART: Nu skrivs manuset till "Gladiator 2"

Filmtopp
30 september 2021 kl. 10:09

Den osannolika uppföljaren är på gång

Ridley Scott är nu aktuell med både "The Last Duel" och "The House of Gucci", därefter blir det en film om Napoleon och en uppföljare till "Gladiator" – Oscarsvinnaren från 2000.

Att Ridley Scott är 83 år gammal är svårt att tro, åtminstone när man ser till hans otroliga arbetstakt. Sedan 2010 har han regisserat nio långfilmer, en TV-serie och ett gäng kortfilmer.

Snart går hans riddarfilm The Last Duel upp på bio och redan i november släpps han drama House of Gucci. Att det inte finns några planer på att gå i pension, är tydligt.

Efter Gucci har han fyra projekt han jobbar med parallellt. Bland dessa finns en ny Alien-film, ett drama om Napoleon, en actionthriller baserad på en serietidning och Gladiator 2 – en uppföljare till Oscarsvinnaren från 2000.

Skickade tillbaka gladiatorn från de döda

Gladiator
Foto: UIP.

Att det skulle bli en uppföljare till Gladiator har diskuterats länge och det har faktiskt skrivits ett manus sedan tidigare. Efter framgångarna med filmen bad huvudrollsinnehavaren Russell Crowe landsmannen och rocklegenden Nick Cave att skriva ett manus, varpå Cave förbryllat ska ha frågat: "Men dog inte du i första filmen?" varpå Crowe svarade: "Ja, lös det".

Det gjorde också Nick Cave, i hans manus skickades Crowes karaktär tillbaka till jorden som en krigsgud som krigar sig igenom mänsklighetens alla krig. Filmen blev så klart inte gjord.

Sedan en tid tillbaka har RIdley Scott tagit upp Gladiator 2 på nytt och nu rapporterar The Hollywood Reporter att regissören arbetar på ett manus i detta nu. Han säger också att han kommer göra Gladiator 2 som sin nästa film efter Napoleonhistorian Kitbag.

Till skillnad från Nick Caves galna vision kommer inte Gladiator 2 fokusera på Russell Crowes rollfigur. Istället är det hans son Lucius som står i fokus.

När vi kan förvänta oss Gladiator 2 är inte bestämt, men sett till Ridley Scotts rasande produktionstakt dröjer det nog inte särskilt länge. Här hittar du alla aktuella biofilmer att stilla suget med.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL