Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Se den första trailern till Moonfall – då kommer den

Se den första trailern till Moonfall – då kommer den

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
02 september 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
02 september 2021

Då kommer Independence Day-regissörens nya film.

Roland Emmerich har gjort sig ett namn med storfilmer som "Independence Day" (1996) och "Day After Tomorrow" (2004). I hans kommande film "Moonfall" riktar han återigen blicken mot rymden – och nu har den första teasern till filmen släppts. I samband med trailern har vi också fått ett premiärdatum.

Regissören Roland Emmerich har näst intill blivit synonym med katastroffilmer. Utöver Independence Day-filmerna och Day After Tomorrow, så har han även titlar som 2012 (2009) på sin meritlista.

Att Emmerich nu återvänder med ännu en storslagen film inom samma genre känns därför föga förvånande. Än en gång ska Emmerich försöka få oss att frukta för vår planets framtid i biostolarna.

Boven i dramat den här gången? Månen.

SE DEN FÖRSTA TEASER-TRAILERN HÄR:

Lionsgate, som ligger bakom produktionen av storsatsningen, beskriver filmen så här i ett pressmeddelande:

I Moonfall slår en mystisk kraft loss månen från dess omloppsbana runt jorden och slungar den i kollisionskurs med livet som vi känner det. Med blott veckor kvar till kollisionen och med världen på randen till förintelse, är Jo Fowler (Oscarsvinnande Halle Berry), högt uppsatt på NASA och före detta astronaut, övertygad om att hon bär på nyckeln till att rädda oss alla – men bara en astronaut från hennes förflutna, Brian Harper (Patrick Wilson, Midway), och en konspirationsteoretiker, K.C. Houseman (John Bradley, Game of Thrones), tror på henne. Dessa osannolika hjältar tar sig an ett sista omöjligt uppdrag i rymden och lämnar bakom sig alla de älskar, bara för att upptäcka att vår måne inte är vad vi tror att den är.

Utöver Berry, Wilson och Bradley ser vi ytterligare stjärnor som Donald Sutherland, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor och Carolina Bartczak i rollerna. Filmens manus är skrivet av Spenser Cohen, Emmerich och Harold Kloser.

I slutet av den nysläppta trailer avslöjas det att Moonfall kommer till biografer den 4 februari 2022.

LÄS OCKSÅ: Klimatkaos på film – 8 rullar där människan förstör planeten

NÄSTA ARTIKEL