Se Britney Spears aldrig tidigare visade The Notebook-auditon

Se Britney Spears aldrig tidigare visade The Notebook-auditon

Emil Oscar Rasmussen
24 oktober 2023 kl. 19:10

Var en av favoriterna till rollen – för 21 år sedan

En video från 2002 på Britney Spears audition för "The Notebook" (2004) har dykt upp – en audition som gjorde henne till en av favoriterna till rollen.

Ryan Gosling och Rachel McAdams har blivit närmast ikoniska för sina rollprestationer i den tokhyllade The Notebook (Dagboken: Jag sökte dig och fann mitt hjärta) från 2004. Mycket av uppskattningen för det romantiska dramat kommer till följd av kemin mellan de två huvudrollsinnehavarna – men det var inte självklart att det skulle bli Rachel McAdams som spelade mot Ryan Gosling. En som var nära att nypa rollen var Britney Spears.

Nu har brittiska Daily Mail kommit över en aldrig tidigare visad video av Spears audition för filmen.

Se Britney Spears aldrig tidigare visade The Notebook-auditon
Rachel McAdams och Ryan Gosling i "The Notebook" (2004). Foto: 

Britney Spears audition för The Notebook – var favorit före Amy Adams och Scarlett Johansson

Det är Matthew Barry, ansvarig för rollbesättningen av The Notebook, som efter mer än två decennier grävt fram videon från Britney Spears audition och serverat den till Daily Mail. Enligt den brittiska tidningen gjorde inte Spears bara en audition tillsammans med Gosling – hon var dessutom en av favoriterna till att få rollen. De hänvisar till uppgifter från Barry, som påstår att Spears var före numera stora skådespelarnamn som Amy Adams, Scarlett Johansson, Claire Danes och Jessica Biel.

I den 2,5 minuter långa auditionvideon, som spelades in 2002, framför Britney Spears en monolog från filmen och hänger sig fullständigt till uppgiften. Med tårar i ögonen levererar hon sina repliker framför Ryan Gosling.

Rachel McAdams drog i slutändan det längsta strået, men efter att ha sett klippet på Spears audition känns det fullt rimligt att hon genuint övervägdes för rollen. Barry hävdar att Spears chockade producenterna med sin imponerande audition.

– Britney var inte bara bra, hon var fenomenal, säger Barry till Daily Mail.

Se Britney Spears audition för The Notebook här

Se Britney Spears aldrig tidigare visade The Notebook-auditon
Skärmdump från dailymail.co.uk. Foto: Daily Mail / Matthew Barry.

Britney Spears kommenterar sin audition i sin kommande memoar

Britney Spears är aktuell med en självbiografi, The Woman in Me, som skapat en hel del rubriker de senaste dagarna. Inte minst har Spears ord om relationen, eller snarare uppbrottet, med Justin Timberlake (som ska ha gjort slut på SMS efter tre års förhållande) blivit omtalade. Det var bara månader efter det kraschade förhållandet som Spears genomförde sin provspelning för The Notebook – vilket också är något hon kommenterar i boken.

– Det stod mellan mig och Rachel McAdams under rollsättningen av The Notebook, och även om det hade varit kul att återkoppla med Ryan Gosling efter vår tid på Mickey Mouse Club, är jag glad att jag inte fick den, skriver Spears i boken enligt Daily Mail.

Spears menar att The Notebook hade tvingat in henne i en filminspelningsprocess som överväldigade henne i Crossroads (2002) och att det hade tagit fokus från albumet In the Zone.

Britney Spears bok "The Woman in Me" finns tillgänglig att köpa från och med i dag, den 24 oktober.

NÄSTA ARTIKEL