Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Britney Spears 40 år – 10 filmfakta du inte visste

Britney Spears 40 år – 10 filmfakta du inte visste

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
02 december 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
02 december 2021

Visste du det här om Britney Spears?

Britney Spears är ett av vår planets kändaste namn. Hon har främst gjort sig en karriär för sin musik, men hon har också skymtats i en och annan film och serie genom åren. I samband med Spears 40-årsdag lyfter vi fram lite film- och tv-trivia om stjärnan.

Britney Spears är knappast någon ikon inom film och tv, men det senaste året har hon ändå varit högaktuell med bland annat dokumentärer som Framing Britney Spears och Britney vs Spears. Sedan hon slog i genom för över 20 år sedan har vi också kunnat se henne i en och annan film och tv-serie.

Idag, den 2 december, fyller världsstjärnan 40 år. I och med det passar vi på att uppmärksamma ett och annat om henne som du kanske inte visste om och som har någon koppling till film och tv.

Värt att betona är att några av dessa påståenden är rykten och bör tas med en nypa salt.

RECENSION: Framing Britney (2021)

Visste du att...

1. ...Britney Spears kunde varit med i Scary Movie?

Enligt uppgifter ska Brittney Spears har erbjudits en roll i filmen Scary Movie från 2000, men hennes hektiska turnéschema tvingade henne till att tacka nej.

2. ...Britney Spears vägrade svära i filmen Crossroads?

Britney Spears 40 år. Här i Crossroads (2002).
Britney Spears i Crossroads (2002). Foto: Egmont Entertainment.

Britney Spears påbörjade sin filmkarriär med Crossroads (2002). Enligt rykten ska hon då krävt att samtliga av hennes svordomar i manuset plockades bort. Detta för att hon inte ville förstöra sin image hos hennes yngre fans.

3. ...det ryktades att Britney Spears skulle vara med i Sex and the City?

Ett annat rykte som lyftes fram flitigt i början av 2000-talet var att Britney Spears skulle vara med i succéserien Sex and the City. Det sades att hon skulle spela syskonbarn till Kim Cattralls karaktär, Samantha Jones. HBO gick dock senare ut och förnekade att de skulle ha förhandlat med Spears om en roll i serien.

4. ...Britney Spears var tilltänkt för en roll i Chicago (som gick till Lucy Liu)?

Lucy Liu i Chicago
Lucy Liu i Chicago (2002). Foto: Warner Bros.

Musikalfilmen Chicago (2002), med skådespelare som Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere m.fl. vann anmärkningsvärt sex stycken Oscars 2003. En som ska ha varit tilltänkt för en av rollen i filmen var Britney Spears, men i slutändan var det Lucy Liu som tilldelades den rollen. Lucy Liu som dessutom delar födelsedag med just Britney Spears.

5. ...Britney Spears varit ersättare för samma roll som Natalie Portman?

År 1992 var både Britney Spears och Oscarsvinnaren Natalie Portman delaktiga i off-Broadway-pjäsen Ruthless! Ingen av de två stjärnorna hade betydande roller utan var ersättare till samma roll, som spelades av Laura Bell Bundy. Bell Bundy var senare i karriären med i filmproduktioner som Huckleberry Finns äventyr (1993) och Jumanji (1995), men hon har aldrig varit nära att uppnå samma stjärnstatus som sina två ersättare.

LÄS OCKSÅ: Britney Spears-dokumentär till Netflix

6. ...Baby One More Time spelades in på samma ställe som Grease?

Videon till en av Britney Spears kändaste låtar, "...Baby One More Time" spelades in på samma ställe som stora delar av Grease (1978), närmare bestämt Venice High School, i Los Angeles. En annan känd produktion som filmat på platsen är den för American History X (1998).

Ett annat stycke trivia om video till låten är att personen som agerar hennes kärleksintresse spelas av hennes kusin i verkliga livet, Chad Spears.

7. ...skulle ha spelat in en film med Cher, Wanda Sykes, Tim Allen och Bette Midler?

Några år efter Crossroads såg det ut som om Spears skulle fortsätta sin skådespelarkarriär med en film som gick under namnet In the Pink. Andra skådespelare som var tänkta att vara med i filmen var Wanda Sykes, Tim Allen, Cher och Betty Midler. Efter flera år av förseningar skrotades projektet helt och hållet. 

8. ...Britney Spears år 2000 var den yngsta värden/musikakten på SNL någonsin?

När Britney Spears var kombinerad värd och gästande artist på Saturday Night Live år 2000, så blev hon den då yngsta någonsin att axla de två rollerna. Sedan dess har hon medverkat i programmet vid flertalet tillfällen.

9. ...Britney Spears erbjöds en roll i Modern Family?

Britney Spears 40 år. Här i How I Met Your Mother 2008.
Neil Patrick Harris och Britney Spears i How I Met Your Mother 2008. Foto: CBS.

Enligt rapporter erbjöds Britney Spears en roll i den tredje säsongen av Modern Family. Innan Spears representanter återkopplade ska seriens producenter redan ha gått vidare och planerat färdigt säsongen.

Några år tidigare gjorde Spears en uppmärksammad gästroll i How I Met Yor Mother.

10. ...Britney Spears favoritfilm är Fira med Ferris?

Britney Spears har vid flera tillfällen sagt att Fira med Ferris (1986), eller Ferris Bueller's Day Off som den heter på engelska. Vid tidigare tillfällen har hon även nämnt Forrest Gump (1994) som en av sina favoritfilmer och hon håller Frost (2013) som sin favorit bland Disneys animerade filmer.

LÄS OCKSÅ: 10 musikfilmer du måste se

NÄSTA ARTIKEL