Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sam Rockwell spelar gorilla i ny Disneyfilm

Sam Rockwell spelar gorilla i ny Disneyfilm

Kristian Andersson | Nyhet
24 februari 2018
Kristian Andersson | Nyhet
24 februari 2018

Sam Rockwell spelar gorillan Ivan i Angelina Jolie-produktion.

Oscarsnominerade Sam Rockwell har precis skrivit på ett kontrakt med Walt Disney för att ha rösten till gorillan Ivan i en filmadaption av Katherine Applegates roman "The One and Only Ivan". Filmen produceras av Angelina Jolie, som också kommer att medverka som röstskådespelare.

Sam Rockwell har länge varit något av en favorit bland filmälskare och har under åren levererat flertalet minnesvärda roller. I år är han Oscarsnominrad för sin roll i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, som han också vann en BAFTA för. Nu ska Sam Rockwell medverka i en ny disneyfilm.

Det är författaren Mike White som kommer att skriva filmmanus av Katherine Applegates roman The One and Only Ivan. Ingen mindre än Angelina Jolie kommer att stå som producent och ha en av filmens huvudroller.

Filmen handlar om den silverryggade gorillan Ivan, vars röst kommer att spelas av Rockwell. Ivan hålls i en bur på ett köpcenter tillsammans med elefanten Stella som kommer att spelas av Jolie.

Ivan minns inte hur det var ute i det fria, han kan bara minnas buren på köpcentret. Ivan tar också hand om bebiselefanten Ruby. Men under tiden får han återblickar hur det var i det fria och börjar fundera på hur det skulle vara att leva i det fria.

Vad tror du om denna kommande film?