Sam Mendes nya storfilm kommer till jul

Sam Mendes nya storfilm kommer till jul

Uppdaterad 19 juli 2022 kl. 20:07 | Publicerad 17 juli 2022 kl. 14:07

Regissörens hemliga film närmar sig

Sam Mendes jobbar just nu på en ny film som bär namnet "Empire of Light", i vilken vi bland andra får se Colin Firth och Olivia Colman.

Produktionsbolaget Searchlight Pictures har nu tagit det första steget och avslöjar fler detaljer om Sam Mendes kommande storfilm, som går under namnet Empire of Light. Inspelningen inleddes i februari tidigare i år och filmen, som beskrivs som ett drama, förväntas att ha biopremiär i USA runt den 9 december.

I Empire of Light får vi bland andra se de prisvinnande skådespelarna Olivia Colman, Micheal Ward och Colin Firth, som tidigare jobbade med Mendes i den framgångsrika krigsfilmen 1917. Andra medverkande är Tom Brooks, Hannah Onslow, Toby Jones, Crystal Clarke och Tanya Moodie.

Roger Deakins återvänder som fotograf

Än så länge är handlingen hemlig men vi vet att filmen kommer att utspela sig på 1980-talet. Mendes förra film, krigsdramat 1917, nominerades till hela tio Oscars och kammade hem tre. Filmen vann pris för bästa visuella effekter, bästa ljudmix och bästa foto. 

I Empire of Light arbetar han åter igen med vännen och kollegan Roger Deakins – en hyllad fotograf som Oscarsbelönades för sitt foto i Blade Runner 2049 och nämnda 1917. Pippa Harris (1917, Revolutionary Road), kommer att producera.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL