Sam Mendes hoppar av Disneys Pinocchio

Sam Mendes hoppar av Disneys Pinocchio

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 15 november 2017 kl. 12:11

Det finns inte längre några trådar som håller fast Sam Mendes till projektet att göra en spelfilm av Pinocchio för Disneys räkning.

Två stycken olika spelfilmer av Pinocchio har varit planerade att produceras men nu verkar båda projekten vackla. Guillermo del Toro hade en film inplanerad som tyvärr inte gick hem när inget filmbolag köpte upp rättigheterna. För Disneys räkning var det tänkt att Sam Mendes skulle regissera en spelfilm men nu rapporteras det att även han hoppar av det projektet.

Tidigare i maj rapporterade tracking-board att Sam Mendes var i förhandlingar om att göra en spelfilm av Pinocchio men nu hoppar han av projektet av okända skäl. Enligt spekulationer kan det vara att regissören kanske är aktuellt för James Bond 25, Daniel Craigs sista Bondrulle.

Sam Mendes avhopp måste dock inte vara en stor förlust för Disney. Flera tungviktare rapporteras nämligen vara intresserade av att regissera Pinocchio, däribland namn som Jon Favreau, Tim Burton och Guy Ritchie.

Värt att veta är att Disneys spelfilmer brukar göra bra ifrån sig. Till exempel Skönheten och odjuret som omsatte en hissnande summa på 1,2 miljarder dollar.

Varför tror du att Sam Mendes hoppade av Disneys Pinocchio?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL