Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sagan Stenmark – Då har TV4:s Ingemar Stenmark dokumentär premiär

Sagan Stenmark – Då har TV4:s Ingemar Stenmark dokumentär premiär

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 augusti 2022

Legenden återberättar sin fascinerande historia

Senare i år är det premiär för TV4:s Ingemar Stenmark-dokumentär "Sagan Stenmark" där den legendariske idrottsstjärnan, familjemedlemmar och andra i hans närhet blickar tillbaka på karriären och framgångarna.

Ingemar Stenmarks karriär, med bland annat 86 världscupsegrar och två OS-guld, är såväl enastående som unik. Snart har dokumentären Sagan Stenmark premiär på TV4 Play och TV4, där Stenmark, familjemedlemmar och andra i hans närhet blickar tillbaka på karriären och alla framgångar.

– Jag har sällan funderat över min karriär, därför var det kul att blicka tillbaka på alla minnen och att träffa gamla kompisar som jag inte ser så ofta. Jag valde att medverka i dokumentären för att kunna påverka och ge en rättvis bild av mig själv och att det kanske skulle vara kul för mina barn och barnbarn att få se vad jag har sysslat med i min ungdom, säger Ingemar Stenmark själv om dokumentären Sagan Stenmark.

Hur blev han egentligen så bra? Vad drev honom att bli bäst? Vilka nyckelpersoner fanns runt Ingemar Stenmark och hur tänkte han själv under åren på toppen när media jagade den då fåordiga världsstjärnan? I dokumentärserien Sagan Stenmark, om livet, karriären och människan, berättar Ingemar själv närgånget och ärligt om alla detaljer som banade väg för den enastående karriären och gjorde honom till världens främsta skidåkare och en av Sveriges mest älskade idrottare genom tiderna.

Då har dokumentärserien Sagan Stenmark premiär

Sagan Stenmark – Allt om TV4:s Ingemar Stenmark dokumentär
Caption

Så här säger Malin Knave, exekutiv producent för dokumentärserien, om att få genomföra det speciella projektet:

– Det känns helt fantastiskt att göra en dokumentär med en av Sveriges mest framgångsrika och populära idrottare genom alla tider. TV4 har länge velat göra en story om Ingemar Stenmarks liv och karriär. Att nu få göra den officiella dokumentären, där huvudpersonen själv medverkar, är vi väldigt glada för.

Medverkar i dokumentären gör, förutom Ingemar och närmaste familjen, även barndomsvänner från Tärnaby, Stig StrandPernilla Wiberg och tidigare konkurrenter som bland annat Bojan Krizaj samt bröderna Phil och Steve Mahre.

"Sagan Stenmark" sänds i tre delar och produceras av Unlimited Stories. Dokumentären har premiär i december på TV4 Play och TV4.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL