Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alec Baldwin

Misstänkt sabotage bakom Alec Baldwins dödsskjutning

Carl-Christian Frunck | Nyhet
04 november 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
04 november 2021

Vapenansvarig trodde att vapnet var laddat med tomma skott

Advokaterna som representerar vapenansvarig på inspelningen av filmen “Rust” säger att ett sabotage kan ligga bakom dödsskjutningen mot fotografen Halyna Hutchins.

Filmtopp.se har tidigare skrivit om skådespelaren Alec Baldwin som av misstag sköt ihjäl fotografen Halyna Hutchins samt skadade regissören Joel Souza under pågående filminspelning av Rust i New Mexico.

Hannah Gutierras Reed, som var vapenansvarig på inspelningen, trodde att vapnet var laddat med tomma skott och har ingen aning om varifrån den skarpa ammunitionen kom, säger hennes advokater till amerikanska NBC News.

– Vi antar att någon lagt den skarpa ammunitionen i lådan med tomma skott. Om man tänker på det så måste personen som lagt ammunitionen där ha gjort det i syfte att sabotera inspelningen, säger advokaten Jason Bowles.

Vidare säger han att det inte finns någon annan anledning att blanda skarp ammunition och tomma skott. På frågan varför någon skulle vilja göra det pekar han på att det fanns ett utbrett missnöje i arbetslaget.

Tragedin på inspelningen har nu lett till att användandet av riktiga vapen diskuteras kraftigt i Hollywood. Det har också lett till att filmfotografer nu har gått ut i protest.

NÄSTA ARTIKEL