The Mandalorian

Så var det tänkt att Baby Yoda skulle sett ut från början…

Filmtopp
28 december 2022 kl. 20:12

Långt ifrån lika bedårande

Med TV-serien "The Mandalorian" blev den urgulliga karaktären Baby Yoda ett globalt fenomen. Frågan är om han hade blivit lika poppis om teamet hållit sig till den ursprungliga designen.

För många Star Wars-fans är Jon Favreaus TV-serie The Mandalorian en av de bästa moderna installationerna i George Lucas episka rymdsaga. Serien, som hämtar en hel del inspiration från gamla westernfilmer, har blivit en gigantisk succé och mycket tack vare en av huvudpersonerna – Grogu eller "Baby Yoda" som internet valde att döpa honom till.

Om du på något mirakulöst sätt har missat Baby Yoda kommer du säkerligen förstå omedelbart efter du ser klippet nedan varför han har blivit så populär.

Baby Yoda är mestadels analog

I serien ser vi också den berömde, tyske regissören Werner Herzog i en av rollerna. Innan det var dags för premiären för det första avsnittet hade Disney även beställt en CGI-animerad version av Baby Yoda, ifall dockan vi är vana vid att se inte skulle vara övertygande nog. När Herzog ska ha fått veta det ska han ha sagt "Ni är fegisar! Låt den vara som den är!", vilket också blev fallet. Med det sagt finns det sekvenser där Baby Yoda har varit tvungen att göras digitalt.

Så var det tänkt att Baby Yoda skulle sett ut från början…
Foto: Disney

Så skulle Baby Yoda ha sett ut egentligen

Att skapa en ikonisk karaktär, älskad av hela världen, är givetvis en rejäl utmaning. Jon Favreau har också pratat om utmaningarna med detta:

– Vi gjorde massor och återigen massor av målningar. Några av dem var för gulliga, några var för fula och några av dem hade fel proportioner. Till slut var det en bild som Chris Alzmann gjorde som hade honom inlindad i vad som såg ut att vara en del av en flygarjacka, sade regissören till Entertainment Weekly.

Han fortsätter:

– Hans ögon var lite konstiga och han såg lite borta ut, det var något som var lite "off" med den. Men vi tyckte att den var charmig och det blev den slutliga bilden där vi sa "Det här är bra" och så tog vi utvecklingen vidare därifrån.

Nedan är en bild på en av de ursprungliga bilderna på hur Baby Yoda skulle ha sett ut:

Baby Yoda
Foto: Disney

Tack och lov bestämde sig Jon Favreau och kompani för den version av Baby Yoda vi är vana vid i dag. Visst är det tveksamt att "The Mandalorian" hade blivit lika framgångsrik annars?

Mer läsning

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL