Se ett första klipp ur A Man Called Otto med Tom Hanks

Alla biofilmer i januari 2023

Sofie Landgren
28 december 2022 kl. 08:12
ANNONS
ANNONS

Vi listar alla biofilmer som kommer till svenska biografer

Nytt år, nya timmar i biosalongen. Filmtopp listar alla biofilmer som kommer i januari 2023. Det är en blandad kompott med allt från en tjurig Tom Hanks till mumier på äventyr.

Biofilmer 2023

En sång för min dotter
Foto: Lucky Dogs.

En sång för min dotter – 6 januari

Detta spanska-engelska-brasilianska drama handlar om Amaia som precis har blivit mamma och snabbt inser att hon inte vet hur man är det. När hennes partner försvinner iväg på jobb i flera veckor bestämmer hon sig för att åka till sina föräldrars hus, som ligger i en mysig kuststad i Baskien. Hon vill dela ansvaret av barnet med sina föräldrar men inser att, trots att hon själv är mamma, är hon också en dotter.

Speltiden ligger på 1 timme och 44 minuter och åldersgränsen är från 7 år.

Operation Fortune: Ruse de Guerre
Foto: SF Studios.

Operation Fortune: Ruse de Guerre – 6 januari

Spionen Orson Fortune får i uppdrag att sätta stopp för försäljningen av en ny dödlig vapenteknologi, som leds av miljardären och vapenmäklaren Greg Simmonds. Fortune hamnar motvilligt i samma team som några av världens bästa agenter. Tillsammans rekryterar de Hollywoods största filmstjärna, Danny Francesco, som hjälper dem på deras hemliga uppdrag för att rädda världen.

Filmens speltid är 1 timme och 54 min och åldersgränsen är från 15 år.

Foto: Sony Pictures.

A Man Called Otto – 13 januari

Snart kan du se Tom Hanks i rollen som Otto Anderson, en grinig änkeman, vars enda glädje kommer från att kritisera och döma sina upprörda grannar. När en ny familj flyttar in möter han sin match i kvicktänkta och höggravida Marisol, vilket leder till en oväntad vänskap som kommer att vända upp och ner på hans värld. Filmen är den amerikanska remaken av den svenska bok och filmsuccén En man som heter Ove.

Filmens speltid är 2 timmar och 6 minuter och åldersgränsen är från 11 år.

All the Beauty and the Bloodshed
Foto: NonStop Entertainment.

All the Beauty and the Bloodshed – 13 januari

En dokumentär om konstnären och fotografen Nan Goldin, känd för porträtten av sin eklektiska vänkrets, finns representerad i konstsamlingarna hos världens främsta museer. Samma institutioner tar emot donationer från hennes svurna fiender: familjen Sackler, som genom familjeföretaget Purdue Pharma tjänat miljarder på den amerikanska opioid-krisen.

Filmens spellängd är 2 timmar och 2 minuter, åldersgränsen är från 11 år.

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song (2022)
Foto: Sony Pictures Classics.

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song – 13 januari

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song är en musikbiografi och en fullständig skildring av låtskrivaren och poeten Leonard Cohen, mot bakgrund av hans internationellt hyllade sång Hallelujah. Den här fullängdsdokumentären väver samman tre kreativa trådar, låtskrivaren och hans tid, sångens dramatiska resa från skivbolagets avfärdande till en hit på topplistorna, och gripande historier från stora skivartister där Hallelujah har blivit en personlig hörnsten.

Speltiden är 1 timme och 58 minuter och filmen är barntillåten.

Knorr film
Foto: Gusto Entertainment, O'Brother Distribution.

Knorr – 13 januari

Nioåriga Luce får en liten söt griskulting i present av sin morfar Ture. Luces mamma Margareta är dock inte lika förtjust över, att ha en gris i huset, men Luce lyckas övertyga henne om att få behålla grisen som sitt husdjur och döper den till Knorr. Kravet är att Knorr ska tränas och bli rumsren, vilket är lättare sagt än gjort. Luces bästa vän Eli, litar inte på morfar Ture och misstänker att morfar har en hemlig plan för Knorr i samband med stadens stora korv-tävling.

Speltidne är 1 tim och 12 min, filmen är barntillåten.

M3GAN
Foto: Universal Studios.

M3GAN – 13 januari

M3GAN är ett under av artificiell intelligens, en verklighetstrogen docka – programmerad av leksaksföretagets briljanta robottekniker Gemma – att vara ett barns bästa följeslagare och en förälders främsta allierade. När Gemma plötsligt blir vårdnadshavare för sin föräldralösa åttaåriga systerdotter, Cady, är hon osäker och oförberedd på att bli förälder. Under intensiv press på jobbet, bestämmer Gemma sig för att para ihop sin M3GAN-prototyp med Cady i ett försök att lösa båda problemen – ett beslut som kommer att få ofattbara konsekvenser.

Filmens speltid ligger på 1 timme och 42 minuter och åldersgränsen är från 15 år.

Holy Spider TriArt Film
Foto:  TriArt Film.

Holy Spider – 20 januari

Internationellt hyllad, svenskpersisk dramathriller i regi av Ali Abbasi (Gräns). Filmen handlar om Rahimi, en kvinnlig journalist som beger sig till Mashhad, Irans heliga stad, för att undersöka en rad mord. Gärningsmannen är övertygad om att han utför Guds verk genom att rensa gatorna från prostituerade kvinnor. Men ju närmare man kommer att avslöja mördaren desto svårare blir det att skipa rättvisa eftersom allt fler hyllar honom som en hjälte.

Speltiden är 1 timme och 57 minuter och åldersgränsen är från 15 år.

Plane 2023
Foto: Lionsgate.

Plane – 20 januari

I actionthrillern Plane ser vi när piloten Ray Torrance lyckas på ett heroiskt sätt landa ett svårt stormskadat flygplan på en avlägsen ö utanför Filippinerna. Snart inser de att de befinner sig i en laglös krigszon och de blir snabbt måltavla för hänsynslösa terrorister som vill ta planet och dess passagerare som gisslan. Det blir upp till Ray att lösa ytterligare en livsfarlig situation och föra passagerarna i säkerhet.

Filmens speltid är 1 timme och 47 minuter, åldersgränsen är ej fastställd.

The Estate film
Foto: Noble Entertainment.

The Estate – 20 januari

I The Estate träffar vi Macey och Savanna, som kanske inte har så mycket, förutom den perfekta planen. Med ett fallfärdigt café som vacklar på randen till nedstängning, konspirerar de två systrarna för att vinna över sin dödssjuka moster Hilda - familjens överlägsna och elaka matriark - i hopp om att bli arvtagare av hennes stora egendom. Men som Macey och Savanna snart upptäcker, kan det finnas andra släktingar som har exakt samma idé.

Filmens speltid är 1 timme och 36 minuter med barntillåten som åldersgräns.

The Son Film
Foto: SF Studios.

The Son – 20 januari

Några år efter föräldrarnas skilsmässa vill 17-årige Nicholas inte längre bo hos sin mamma Kate. Han flyttar till sin pappa Peter och hans sambo Beth. Peter försöker balansera jobb, hans och Beths nya barn och erbjudandet om drömjobbet i Washington, samtidigt som han försöker behandla Nicholas på samma sätt som han önskat att hans far hade behandlat honom. I sitt försök att ställa gamla misstag till rätta, förlorar han greppet om Nicholas.

Filmens speltid är 2 timmar och 3 minuter, med en åldersgräns på 15 år.

Foto: Paramount Pictures.

Babylon – 27 januari

I skarven mellan stumfilm och ljudfilm är Hollywood fortfarande ett dekadent gäng som tar plats och inte låter sig tystas, omedvetna om att moralens väktare lurar om hörnet och snart ska tvinga den sedeslösa mobben att lägga band på sig. Babylon är en berättelse som inspirerats av sanna historier från Drömfabrikens vilda begynnelse.

Filmens speltid är 3 timmar och 8 minuter och åldersgränsen är från 15 år.

mumier på äventyr
Foto. Warner Bros.

Mumier på äventyr – 27 januari

Långt ner under marken i Egypten finns en 300 år gammal mumiestad där den frihetstörstande prinsessan Nefer och den avdankade hjälten Thut bor. Gudarna och Farao bestämmer att de två främlingarna ska gifta sig med varandra, mot deras vilja. Thut gömmer därför den dyrbara vigselringen på ett säkert ställe i en grotta. Samtidigt uppe på jordens yta utför Lord Silvester Carnaby en arkeologisk expedition, och för första gången någonsin hittar han något relevant – en egyptiskt grav med en antik vigselring. Äntligen får han möjlighet att bli en känd arkeolog och gå till historien. Men han räknar inte med att ringen redan har en ägare.

Det här är ett animerat äventyr för hela familjen och filmen har en speltid på 1 timme och 28 minuter.

The Banshees of Inisherin film
Foto: Walt Disney Pictures.

The Banshees of Inisherin – 27 januari

I dramakomedin I The Banshees of Inisherin får vi följa två vänners livslånga vänskap på en avlägsen Irländsk ö. Helt oväntat bryter den ene vänskapen, vilket får skrämmande konsekvenser för dem bägge.

Speltid på 1 timmar och 54 minuter och en åldersgräns på 15 år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL