Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Så ser du gratis bio och gratis film

Så ser du gratis bio och gratis film

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 november 2021

Fantastiskt initiativ av Draken Film!

Nu kan du se utvalda premiärfilmer på bio och samtidigt stötta din lokala biograf.

MER LÄSNING:

Sedan mars 2020 har coronapandemin tvingat en stor del av Sveriges biografer att hålla stängt. När biograferna nu öppnar igen vill vi hjälpa biograferna att få tillbaka sin publik. Därför kan Draken Films prenumeranter att se utvalda premiärfilmer på bio gratis under premiärhelgen – veckans film är Nathalie Álvarez Meséns costaricanska Oscarbidrag Clara Sola som får premiär 26 november. 

Göteborg Film Festivals och Draken Films programkommitté väljer ut de mest intressanta biofilmerna varje månad, och bjuder alla Draken Films prenumeranter på biobiljetter till sina lokala biografer under premiärhelgen. På så sätt får publiken chans att gå på bio oftare och upptäcka filmer de annars inte hade sett, samtidigt som biograferna får viktiga intäkter under den mest utmanande hösten i biobranschens historia. I nuläget är Sveriges ledande kvalitetsfilmsdistributörer och ett trettiotal biografer anslutna till initiativet, från Malmö i söder till Luleå i norr. 

Under vintern kommer du som Draken Film-prenumerant  att kunna se på biopremiärer som Costa Ricas Oscarbidrag Clara Sola, Venedig-prisade Martin Eden och Céline Sciammas Lilla mamma.  

Hur du ser gratis bio och gratis film

"Lilla mamma". Foto: Folkets Bio.

Inför varje utvald biopremiär får du som prenumererar på Draken Film en digital biljettkod i din Draken Film-app som gäller för en biljett. Biljetten gäller under premiärhelgen (fredag-söndag) på anslutna biografer. 

Ta med biljettkoden till din lokala biograf och visa den i biljettkassan för att hämta ut din biljett. Under hösten har biograferna begränsad kapacitet för att kunna visa film på ett säkert sätt, Draken Film-biljetterna gäller i mån av plats och vissa föreställningar kan bli slutsålda. Aktuell information om visningstider och antal lediga platser finns på din biografs hemsida. 

Kommande filmer i Draken Film på bio:

Clara Sola.
"Clara Sola". Foto: Folkets bio.

Clara Sola - Nathalie Álvarez Mesén

Charismatic Megafauna - Fredrik Wenzel, Jesper Kurlandsky

Martin Eden - Pietro Marcello

Lilla mamma - Céline Sciamma

Costa Brava, Libanon - Mounia Akl

Kupé nr 6 - Juho Kuosmanen

Omständigheter - Audrey Diwan

Drive My Car - Ryûsuke Hamaguchi

Varför du får gratis bio med din Draken Film-prenumeration

Vi älskar att se på film hemma, men film är bäst på bio. Varje månad väljer vi ut våra favoritfilmer som verkligen måste ses på stor duk, om du prenumererar på Draken Film bjuder vi på ditt biobesök om du ser filmen under premiärhelgen på någon av våra favoritbiografer. På så sätt får du en fantastisk filmupplevelse, samtidigt som vi tillsammans hjälper biograferna att få tillbaka sin publik under en tid då biopubliken behövs som allra mest. Genom att se film på bio ofta skapar vi förutsättningar för att biograferna ska finnas kvar även efter coronapandemin.

Hur du stöttar din lokala biograf trots att du släpps in gratis

Draken Film ersätter biografen för biljettkostnaden, men om du brinner särskilt mycket för filmen eller för din biograf får du gärna ta med en kompis eller tipsa dina kollegor om att de också borde se filmen på bio.

Hur biljetten fungerar

Inför varje premiärhelg lägger vi in din unika biljettkod i din Draken Film-app, som finns för både iOS och Android. I appen hittar du också en lista med alla anslutna biografer som visar filmen. Ta med dig din telefon till biografen och visa upp koden i kassan, så får du en biljett till visningen. Biljetten kan hämtas ut under filmens premiärvecka, fram till söndagen. Tänk på att visningarna kan bli slutsålda, de flesta biografer visar om det finns biljetter kvar till visningen på sin hemsida.

NÄSTA ARTIKEL