Tom Cruise.

Tom Cruises rymdfilm kostar miljarder

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 16:48 | Publicerad 28 juli 2020 kl. 10:00

Notan till Tom Cruises nya rymdfilm är inte billig.

Det är inte billigt att filma i miljöer som är svåra att återskapa och ända sedan världen fick veta att Tom Cruises nästa film ska filmas i rymden är frågan på allas läppar: vad kommer detta att kosta?

Det är sedan tidigare känt att Tom Cruises kommande storfilm kommer att utspela sig i rymden. Filmen ska enligt uppgifter spelas in på internationella rymdstationen ISS och vara ett sammarbete med NASA och Elon Musks företag Space X. Men frågan som många ställer sig är: Vad kommer detta att kosta?

Enligt Variety så ska projektet landa på cirka 200 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 1,7 miljarder kronor. Tom Cruise är en av de mest betalda skådespelarna i Hollywood och det rapporteras att han kommer att tjäna mellan 30–60 miljoner dollar, alltså omkring en halv miljard.

Vi har också fått veta att försäkringarna till skådespelarna ska vara mycket dyra på grund av att en sådan här rymdfilm har aldrig tidigare gjorts. Variety gick också ut med att Universal Pictures fick först lägga bud innan de andra stora streamingtjänsterna, detta på grund av att Cruise och regissören Doug Liman vill samarbeta med Universal.

Läs också om att Zack Snyder jobbar gratis på sin nya version av Justice League.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL