EXTRA: Trailer till Avatar 2 släppt

Så mycket kan Avatar: The Way of Water omsätta under premiären

Filmtopp
27 november 2022 kl. 14:11

Kan dubblera originalets intäkter

Den 14 december är det premiär för James Camerons efterlängtade uppföljare "Avatar: The Way of Water". Redan nu finns det en prognos för vad filmen förväntas tjäna in under sina öppningsdagar. Spåkulan säger att filmen kommer att krossa originalets intjäning – dubbelt upp.

Nu är vi väldigt nära att få se premiären av årets största biohändelse, Avatar: The Way of Water. Biljetterna finns nu att säkra upp, både i Sverige och övriga världen. Vad gäller försäljningen i USA har Variety nu kunnat estimera hur mycket filmen kommer att tjäna in under sin premiärhelg. Det rör sig om uppåt hisnande 175 miljoner dollar, vilket vore mer än dubbelt så mycket som Avatar tjänade in på 77 miljoner dollar.

Den nya filmen har tagit många år att färdigställa, och har varit en påkostad saga. Mycket på grund av att den klockar in på över tre timmars speltid, men också för att den förväntas bjuda på en hel del tekniskt avancerade undervattenssekvenser. Produktionens stora skala och speltiden har trissat upp priserna – i Sverige kostar en ordinarie biljett 169 kronor.

När Variety mäter vad Avatar: The Way of Water kommer att dra in bara i USA, med redan sålda biljetter och de som kommer att säljas under premiärdagen, landar de på minst 150 miljoner dollar. De flaggar dock för att den kommer kunna dra in uppåt 175 miljoner dollar, och potentiellt mer än så. Om deras prognos visar sig stämma får filmen en skjuts som mycket väl kan göra den till tidernas mest inkomstbringande film.

Se den senaste trailern till filmen här:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL