Så många dödar Keanu Reeves i John Wick 4 – i minuten

Så många dödar Keanu Reeves i John Wick 4 – i minuten

Filmtopp
02 april 2023 kl. 12:04

Fler personer än någonsin får möta lönnmördarens ilska

Ett par dagar efter premiären kan vi meddela hur många skurkar Keanu Reeves dödar i "John Wick: Chapter 4". Det rör sig om överlägset flest i filmserien.

Efter fyra års väntan är Keanu Reeves tillbaka som actionhjälten John Wick på biograferna med en ny film. John Wick: Chapter 4 har mötts av starkt positiv respons från både kritiker och publik, inte minst för sina kreativa actionscener. Filmtopps Eric Diedrichs skriver i sin recension att "varenda scen är en ursäkt för att Keanu Reeves ska slå någon (eller snarare några dussin) på käften. Och jösses vad bra han gör det!".

IMDb har filmen otroliga 8,5/10 av 45 000 röster och är i skrivande stund rankad plats 134 på filmsidans topplista över världens bästa filmer. På Metacritic har filmen 78 av 100 och 95 procent från både kritiker och publiken på Rotten Tomatoes.

Så många dödar Keanu Reeves i John Wick 4 – i minuten
Keanu Reeves möter ett av sina väldigt många offer i John Wick: Chapter 4. Foto: Nordisk Film

Så många dödar Keanu Reeves i John Wick 4

John Wick-filmerna är kända för sina galna actionsekvenser, gjorda med mestadels praktiska effekter, där titelpersonen mejar ner horder av skumma typer och lönnmördare ute efter hans skalp. En rolig kuriosa om just detta är att "kill counten" i första filmens originalmanus låg på 11 personer. När Keanu Reeves hade gett sina kommenterar och den slutliga versionen skriven, var den siffran uppe på 84 personer, varav John Wick själv gjorde sig skyldig till 77 av dödsfallen.

Men det var bara uppvärmning för vår välklädde "Baba Yaga". I de andra filmerna är siffran betydligt högre och som allra högst är den i John Wick: Chapter 4. Åtminstone enligt filmälskaren Rajesh, som menar att han räknade flitigt under en biovisning av filmen.

Siffran är inte officiellt bekräftad och för att verkligen hålla koll på alla dödstal räcker det inte med papper, penna och en rejäl kopp kaffe – utan också möjligheten till att pausa filmen, för det går onekligen undan. När vi frågar Filmtopps kritiker säger han att han anser att siffran är "fullt rimlig".

– Det låter fullt rimligt. Om det finns någon skillnad så lär dödssiffrorna snarare vara högre än lägre. Även om vi bara ser till JW:s offer.

Så många dödar Keanu Reeves i John Wick 4 – i minuten

Med en speltid på 169 minuter innebär detta att John Wick dödar i snitt 0,8 personer i minuten – och då är eftertexterna inräknade. Sedan har vi såklart alla andra personer som stryker med som John Wick inte avrättar på egen hand.

John Wicks kill count i alla filmerna

  • John Wick 1: 77 personer
  • John Wick 2: 128 personer
  • John Wick 3: 94 personer
  • John Wick 4: 140 personer
  • Totalt: 439 personer

John Wick: Chapter 4 har blivit en stor succé på omvärldens biografer. Vi håller tummarna för att den nästkommande filmen, Ballerina, håller samma höga nivå.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL