Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Så jävla easy going

Så jävla easy going inviger Göteborg Film Festival

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 december 2021

– en invigning som sker på biografer och i vardagsrum i hela landet

Den 28 januari invigs Göteborg Film Festival med världspremiären av Christoffer Sandlers dramakomedi "Så jävla easy going". Invigningen sker inte bara i Göteborg utan på biografer över hela landet. Dessutom ingår Så jävla easy going i Göteborg Film Festival onlineutbud.

– Förra året blev den digitala Göteborg Film Festival världens största publika filmfestival. Parallellt med att vidareutveckla vår digitala storsatsning vill vi i år lyfta fram biografrummets betydelse i en nationell manifestation för filmkonsten. Därför är vi oerhört glada att så många biografer kommer att visa invigningen och Så jävla easy going under kvällen den 28 januari. Vi vill att invigningen ska bli ett festligt fyrverkeri med filmpolitisk kraft, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Dramakomedin Så jävla easy going är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

Är extremt stolt

– Så jävla easy going är en färgstark och charmig dramakomedi om förälskelse, neuropsykiatri och att festa i sommarnatten. Det kommmer bli en romantisk rivstart för festivalen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

– Det känns så sjukt kul att få äran att inviga Göteborg Film Festival 2022. Jag är extremt stolt över vår film, över alla som varit med och skapat den och det är så spännande att den äntligen ska få visas för en publik, säger Christoffer Sandler, filmens regissör.

Göteborg Film Festival invigs simultant på biografer över hela landet och i festivalens digitala salong. Invigningen arrangeras i samarbete med Västra Götalandsregionen, Region Stockholm, Region Värmland, Region Halland, Region Jämtland Härjedalen, Region Uppsala och Region Gotland.

Göteborg Film Festival pågår mellan den 28/1-6/2.

Mer läsning

NÄSTA ARTIKEL