Så går det för nya Hunger Games-filmen på Biotoppen

Så går det för nya Hunger Games-filmen på Biotoppen

Axel Diedrichs
20 november 2023 kl. 08:11

Siffrorna från premiärhelgen har kommit

"The Marvels" rasar på biotoppen, samtidigt som den nya Hunger Games-filmen "The Ballad of Songbirds & Snakes" seglar upp i ledning.

Den nya Marvel-filmen The Marvels med Brie Larson i spetsen duellerar nu mot The Ballad of Songbirds & Snakes på världens biografer. Den senaste Box Office-uppdateringen som The Variety delar med sig av, visar dock att det inte lär bli någon långvarig kamp. Under sin andra vecka har The Marvels kollapsat med en minskad biljettförsäljning på 79%, vilket är rekorddåligt för en Marvelfilm. Likaså öppnade den tre gånger så svagt som sin föregångare Captain Marvel som kom ut 2019.

Den nya Hunger Games-filmen tjänade in 44 miljoner dollar i USA under sin premiärhelg, och 98 miljoner dollar världen över samma period. Detta vittnar inte om samma starka dragningskraft som orginalserien med Jennifer Lawrence hade, men oavsett är det ett tillräckligt starkt resultat för att knipa första platsen på den amerikanska biotoppen. Bakom den hittar vi animerade Trolls Band Together, Eli Roths blodiga thriller Thanksgiving och fotbollskomedin Next Goal Wins av Taika Waititi.

Biotoppen: nya Hunger Games-filmen The Marvels
Foto: Marvel.

Andra floppen för Marvel i år

Ant-Man and the Wasp: Quantumania som hade premiär tidigare i år föll även den ordentligt på box office-toppen under sin andra vecka. Om floppen för både den och The Marvels är en hint till Hollywood att sluta producera superhjältefilmer på löpande band är förmodligen för tidigt att säga. Men att de båda har rasat så pass mycket är förstås en oroväckande indikation för genren, som många av oss kan enas om att den blivit övergödd med åren. 

NÄSTA ARTIKEL