Så blev Sofia Loft vinnare av Mästarnas mästare 2022

Så blev Sofia Loft vinnare av Mästarnas mästare 2022

Filmtopp
16 maj 2022 kl. 08:05

Besegrade Henric Stillman i finalen

Efter en intensiv final kan vi konstatera att Sofia Loft är vinnare av Mästarnas mästare 2022. Så här gick det till!

Sofia Loft har vunnit Mästarnas mästare 2022 som nu gått hela vägen i mål. Den 32-åriga sjukgymnasten och tidigare styrkelyftaren gick segrande ur en final som innehöll flera tuffa moment. 

Gårdagens avslutning i SVT:s populära program utgjorde en minnesvärd kväll där Sofia Loft duellerade mot den 38-årige dansaren Henric Stillman. De två ställdes inför ett gäng tuffa tävlingsmoment där egenskaper som balans, styrka och minne testades in i kaklet.

Sofia Loft vinnare av Mästarnas mästare 2022

De två finalisterna gjorde båda riktigt starka prestationer, men som vi vet sedan tidigare kan endast en segra och mycket riktigt blev Sofia Loft vinnare av Mästarnas mästare 2022. 

Sofia Loft vinnare av Mästarnas mästare 2022. Foto: SVT.
Sofia Loft lycklig efter vinsten. Foto: SVT.

Sammantaget var det en final som bjöd på både uppgångar och fall. Där Loft och Stillman gick om varandra i en tajt kamp. Under finalens allra sista moment skulle pricksäkerheten avgöra när eldfacklor skulle kastas i tunnor.

Inför momentet hade Loft fått ett så pass starkt försprång att hon hann kasta alla sina facklor i tunnorna innan Stillman ens hann avsluta föregående styrkemoment och utmana henne. Det blev en oförglömlig kväll för Loft som i slutändan fick lyfta pokalen och i samma sekvens poppa segerskumpan.  

I en intervju med Aftonbladet säger Loft att det är först när hon ser allting på TV som hon verkligen förstår hur tuffa fysiska utmaningar det är som hon utsatts för. Stillman, som delar flera av hennes upplevelser, var därför tydlig med att hon verkligen förtjänar segern.

Hon har genomgående under säsongens gång visat prov på hennes villkorslösa vinnarmentalitet. Och efter en så här stark final kan vi nog alla enas om att Sofia Loft är en värdig vinnare av Mästarnas mästare 2022. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL