Rupert Grints hyllning till Harry Potter-stjärnan Robbie Coltrane

Rupert Grints vackra ord om Harry Potter-stjärnan Robbie Coltrane

Filmtopp
21 oktober 2022 kl. 12:10

Vännen och kollegan om förlusten

För knappt en vecka sedan slogs världen av nyheten om att Harry Potter-stjärnan Robbie Coltrane gått bort. Tidigare kollegan och vännen Rupert Grint, som är i sorg över förlusten, har delat med sig av vackra ord som ramar in personen och hans avtryck på filmserien.

Många var vi som blev berörda när nyheten kom om att Harry Potter-stjärnan Robbie Coltrane gått ur tiden, 72 år gammal. En som i synnerhet verkar ha tagit förlusten hårt är hans tidigare kollega och vän Rupert Grint, som spelade Ronald Weasley i den världsberömda filmserien. I ett inlägg på Instagram uttrycker han sin sorg, men också sin allra största beundran, över Coltrane.

Rupert Grints vackra ord om Harry Potter-stjärnan Robbie Coltrane
Robbie Coltrane som Hagrid. Foto: Warner Bros.

Rupert Grints vackra ord om Harry Potter-stjärnan Robbie Coltrane

Robbie Coltrane förgyllde samtliga Harry Potter-filmer, som han bidrog med att ge mer värme och ett större hjärta. Därför håller många fans säkerligen med Rupert Grint när han i sin hyllningstext till Coltrane skriver att ingen annan hade kunnat göra rollen som Hagrid. 

– Ingen annan på planeten hade kunnat spela Hagrid, bara Robbie. Precis som Hagrid var i böckerna och filmerna var Robbie i livet – varm, medkännande och rolig, skriver Rupert Grint på Instagram.

Han fortsätter:

– En jättehjärtad man som fortfarande såg efter oss även flera decennier senare. Skickar kärlek till hans familj. Vi ses på andra sidan, Bobser.

"Bobser" är ett smeknamn Robbie kallades efter av personer som stod honom nära. Läs alla Rupert Grints vackra ord om Robbie Coltrane här: 

Coltranes gjorde sitt sista framträdande som skådespelare i serien "Urban Myths" år 2020 när han porträtterade den ikoniska filmskaparen Orson Welles. Han medverkade inte i återträff-specialen "Return to Hogwarts" som släpptes den 1 januari 2022.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL