Rupert Grint om varför han försvann efter Harry Potter: "Kvävande"

Rupert Grint om varför han försvann efter Harry Potter: "Kvävande"

Filmtopp
31 januari 2023 kl. 14:01

Harry Potter-stjärnan övervägde att sluta skådespela

Rupert Grint blev en världskändis efter att ha spelat Harry Potter-karaktären Ron Weasley i över tio år, men efter framgångssagan försvann han från strålkastarljuset en längre tid. I nya intervjuer öppnar Rupert Grint upp om varför han försvann efter Harry Potter.

Rupert Grint slog igenom med dunder och brak i rollen som Ron Weasley i Harry Potter-filmserien. Skådespelaren från norr om London landade jobbet som den älskade karaktären när han var 11 år och fortsatte sedan att spela Ron i över ett decennium, fram tills att han var 22 år.

Harry Potter
Rupert Grint med Emma Watson och Daniel Radcliffe. Foto: Warner Bros.

Efter att ha varit del av kärntrion i en av tidernas största filmfranchises under så lång tid kändes framtiden av naturliga skäl oviss för Rupert Grint när han tackade för sig som Ron Weasley. Han behövde inte bara hitta en helt ny yrkesriktning för första gången i vuxen ålder – de många, intensiva åren i rampljuset var också krävande för skådespelaren.

Därför var det inte helt förvånande att Grint till stora delar försvann från rampljuset efter den åttonde och sista Harry Potter-filmen. Han fortsatte visserligen att skådespela, men det var inte en självklarhet och de övervägande mindre projekten gjorde att han till stora delar lös med sin frånvaro. Nu är Rupert Grint högaktuell med de två M. Night Shyamalan-projekten Knock at the Cabin och säsong fyra av Servant – men att karriären skulle ta fart på det här sättet igen var inte en självklarhet.

I nya intervjuer har Grint öppnat upp om den sista, slitsamma tiden i Harry Potter, som fick honom att grubbla över sin framtid.

Rupert Grint om varför han försvann efter Harry Potter: "Kvävande"
Rupert Grint i Servant. Foto: Apple TV+

Harry Potter-stjärnan Rupert Grint om varför han försvann: "Det kunde gått utför"

De sista åren som världskänd skådespelare i Harry Potter-filmserien slet hårt på Rupert Grint. Det fanns ingen ände på inspelningarna och de avlöstes dessutom av intensiva perioder av marknadsföring. I en intervju med Bustle avslöjar Grint att arbetet var utmanande och att han behövde överväga sin framtid när det väl var över.

– Potter var så extremt, året runt, och sen marknadsförde vi resten av året. Det var ganska kvävande, förklarar Grint. Jag ville ta en paus för att tänka över allting. Det var en utomkroppslig upplevelse ett tag, men jag tror att vi slutade vid rätt tidpunkt. Om vi hade fortsatt hade det kunnat gå utför.

Lättare blev det antagligen inte av att Grint kämpade med sjukdom från och med den fjärde filmen, Harry Potter och den flammande bägaren fram till slutet av filmserien. För GQ berättar han att han hade stora problem med sina halsmandlar, men att det aldrig fanns tid att operera bort dem.

– Från Den flammande bägaren till slutet av franchisen var jag bara sjuk. Mina halsmandlar var helt enorma.

Lyckligtvis kunde skådespelaren stå pall för de slitsamma inspelningarna och många där ute lär vara glada över att han inte övergav branschen, vilket lett till att vi återigen kunnat se honom i en rad stora produktioner de senaste åren.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL