Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ruben Östlund med ny chans att vinna Guldpalmen

Ruben Östlund med ny chans att vinna Guldpalmen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2022

Östlunds Triangle of Sadness tävlar om Guldpalmen under Cannes filmfestival.

"För mig kom beskedet som en stor lättnad. Jag har aldrig känt en sådan press tidigare", säger Ruben Östlund i ett pressmeddelande från SF Studios.

I dag utannonserades att Ruben Östlunds "Triangle of Sadness" är uttagen att visas under filmfestivalen i Cannes och tävlar om den prestigefyllda Guldpalmen.

Triangle of Sadness är uppföljaren till The Square, filmen som Ruben Östlund och Plattform produktion vann Guldpalmen med för fem år sedan. Filmfestivalen i Cannes äger rum mellan den 17–28 maj. Filmen får sin världspremiär i Cannes och förväntas få sin Sverigepremiär den 2 september.

– För mig kom beskedet som en stor lättnad. Jag har aldrig känt en sådan press tidigare. Triangle of Sadness är uppföljaren till en succé, den tog fem år att göra och det är en dyr film. Många distributörer har förköpt filmen, alla har hoppats på Cannes eftersom det är den bästa platsen för att få uppmärksamhet, säger Östlund i pressmeddelandet.

Enligt Östlund har det varit ett uttalat mål att filmen ska visas på Cannes filmfestival: 

– När man använder Cannes som en sådan tydlig målsättning som vi gör ökar man kanske sin egen och teamets prestation men man gör sig också sårbar, för det är stor chans att man misslyckas. Ingen regissör känner sig säker på att bli uttagen till Cannes  Det är det som gör Cannes till vad det är, förklarar Östlund.

"Triangle of Sadness" spelades in mitt under brinnande pandemi, inspelningarna startade i Trollhättan och avslutades i Grekland på lyxyachten Christina Onassis i Joniska havet mellan Grekland och Italien och på ön Evia.

I Triangle of Sadness ser vi bland andra Holllywoodstjärnan Woody Harrelson och internationella skådespelarna Harris Dickinson och Charlbi Dean i de bärande rollerna.

SF Studios distribuerar Triangle of Sadness i alla nordiska länder.

Om Triangle of Sadness

"Triangle of Sadness" är en samtidssatir som genom modellparet Carl (Harris Dickson) och Yaya (Charlbi Dean), tar avstamp i modevärldens finrum, fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten (Woody Harrelson) och slutar på en öde ö där hierarkierna i kampen om överlevnad vänds upp och ned.

Ruben Östlund har samlat en internationell cast med bland andra den brittiska skådespelaren Harris Dickinson (Beach Rats, The King’s Man, The Souvenir: Part II), sydafrikanska Charlbi Dean (Spud, Black Lightning) och den trefaldigt Oscarsnominerade Woody Harrelson (Three Billboards, Zombieland, Midway) i toppen.

Rollistan omfattar också danska skådespelare – Zlatko Buric och Vicki Berlin – samt svenska Henrik Dorsin (Solsidan), Dolly De Leon (Verdict) från Filippinerna, tyska Iris Berben (Miss Sixty) och Sunnyi Melles (The Awakening of Motti Wolkenbruch) samt Oliver Ford Davies (Star Wars Episodes I, II och III) från Storbritannien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL