Roseanna Christiansen död – medverkade i Dallas

Roseanna Christiansen död – medverkade i Dallas

Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:13 | Publicerad 07 augusti 2022 kl. 09:52

Gjorde över etthundra avsnitt av den ikoniska serien

Skådespelaren Roseanna Christiansen, känd från TV-serien "Dallas", har gått bort. Hon blev 71 år gammal.

I dag nås vi av nyheten att skådespelaren Roseanna Christiansen har avlidit, 71 år gammal. Hon var framför allt känd för TV-serien Dallas i vilken hon medverkade i sammanlagt över etthundra avsnitt.

Deadline rapporterar att Roseanna Christiansen, som spelade Southforks ranchpiga Teresa under de sista nio säsongerna (1982-1991) av ursprungliga DallasCBS, dog den 14 juli på Antelope Valley Medical Center i Lancaster. Hon blev 71 år gammal och ingen dödsorsak har angivits.

Roseanna Christiansen död – medverkade i Dallas
Roseanna Christiansen i "Dallas". Foto: CBS.

Dallas är en legendarisk serie som bjuder på intriger, svek, kärleksaffärer och maktkamp kring den orubblige oljepampen J.R. Ewing och hans familj. Serien blev blev omåttligt populär världen över och en riktig långkörare. Den återuppstod senare under 2012.

Förutom rollen i Dallas var Christiansen även känd för en roll hon gjorde i komediserien The Jeffersons i början av 80-talet. Hon var ersättaren för Florence (Marla Gibbs), som lämnade serien för spinoffen Checking In. Gibbs återvände sedan till The Jeffersons kort därpå efter att Checking In lades ned blott fyra avsnitt in. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL