Ronnie Sandahl

Ronnie Sandahl gör serie på helikopterrånet i Västberga

Filmtopp
03 maj 2022 kl. 13:05

Bygger på Jonas Bonniers bok

Ronnie Sandahl, som gjorde svenska Oscarsbidraget "Tigrar", ska nu göra en thrillerserie på helikopterrånet i Västberga. Den bygger på boken "Helikopterrånet".

Efter framgången med de två sportdramerna Borg och Oscarsbidraget Tigrar är den svenska manusförfattaren och regissören Ronnie Sandahl en av våra hetaste filmskapare just nu. I dag rapporterar Variety att han ska skapa en serie i åtta delar som bygger på Jonas Bonniers bok om det berömda helikopterrånet i Västberga. Med sig har han det svenska produktionsbolaget B-Reel Films som gjorde den internationellt hyllade indie-skräckfilmen Midsommar och dagsaktuella Jag är Zlatan om fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic liv.

Boken Helikopterrånet berättar historien om fyra unga män som mitt på dagen i september 2009 gjorde en kupp mot en värdedepå i Västberga och flydde med 39 miljoner kronor. I en kommentar berättar Sandahl att han ser på historien som underlag för den ultimata Heist-berättelsen på film.

Var tidigare på väg med Jake Gyllenhaal

Rättigheterna till romanen förvärvades tidigare av Jake Gyllenhaals produktionsbolag Nine Stories men deras planer för projektet tillsammans med Netflix föll igenom. Vilken streamingtjänst Sandahls serie kommer att landa på är i dagsläget inte känt. Inte heller när den förväntas ha premiär.

Ronnie Sandahls serie på helikopterrånet i Västberga uppges ha en gedigen budget. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL