Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Roku som samlar streamingtjänsterna kommer till Europa

Roku som samlar streamingtjänsterna kommer till Europa

Matilda Lindblom | Nyhet
14 maj 2021
Matilda Lindblom | Nyhet
14 maj 2021

Kan revolutionera marknaden.

Roku, som samlar TV och streamingtjänster på ett och samma ställe, är på väg till Europa. Den 20 maj får användare i USA, Kanada och England dessutom tillgång till 30 Quibi-titlar.

Roku är redan ett populärt sätt att konsumera film, serie och TV i USA. Tjänsten beskrivs som Apple TV fast större. Amerikanska streamingtjänster som Netflix och Hulu samlas på samma plattform som linjär tv och köp/hyr-filmer. Allt användaren behöver är en appen och en Roku-mediespelare, som liknar en router. Appen är den du registrerar dig på och där samlas även all data som vem som tittar, hur länge och på vad. 

Tjänsten är relativt okänd i Europa även om den finns, men nu kommer den att etableras ytterligare i och med lanseringen av 30 före detta Quibi-titlar som istället blir Roku originalserier, meddelar Dagens Analys.

Den nedlagda streamingtjänsten Quibi släppte korta serier som utformades för mobila enheter i porträtt-läge som även gick att se på TV-apparater med Chromecast eller AirPlay

Av de 30 Quibi-serier som lanseras den 20 maj på Roku ser vi Chrissys Court med Chrissy Teigen som en domare med riktiga människor och riktiga fall. Likaså Punk'd, det klassiska programmet där stjärnor blir rejält lurade av Chance the Rapper. Vi får även se Dummy, en knasig komedi med Anna Kendrick där hennes pojkvän skaffar en "sexdoll" och sist men inte minst Royalties skapad av Emmy-vinnaren Darren Criss, som handlar om två låtskrivare som i varje avsnitt försöker skriva en låt till en ny gäst. I den ser vi bland andra Mark Hamill och Sabrina Carpenter.  

VIDARE LÄSNING: 

Streamingtjänsten Quibi läggs ner

 

NÄSTA ARTIKEL