Spännande serier att kicka igång Quibi med

EXTRA: Streamingtjänsten Quibi läggs ner

Filmtopp
Uppdaterad kl. 09:33 | Publicerad 22 oktober 2020 kl. 09:19

Det två miljarder dollar dyra experimentet har nått sitt slut.

Streamingtjänsten Quibi skapades för konsumtion på mobilen. Nu meddelar bolagets VD, Meg Whitman, att satsningen läggs ner.

I våras lanserades streamingtjänsten Quibi globalt. Satsningen blev relativt omskriven, inte mest då Quibis affärsidé skilde sig från sina konkurrenters. Hos dem skulle allt material vara anpassat för användarnas mobiltelefoner och bestå av max 10 minuter långa avsnitt.

Investeraren Jeffrey Katzenberg och VD:n Meg Whitman gick in med närmare 2 miljarder dollar i startkapital och lyckades attrahera en hel del stjärnor till tjänsten.

Exempelvis fick vi se John Travolta och Kevin Hart i serien Die Hart, Anna Kendrick i Dummy och Liam Hemsworth och Christoph Waltz i The Most Dangerous Game.

Quibi

Nu har Katzenberg och Whitman hållit i en videokonferans med investrorer där de har förklarat varför de har valt att lägga ner tjänsten efter lite mer än sex månader. Nu håller de på att undersöka möjligheterna att sälja streamingtjänstens innehåll, som består av cirka 100 olika serier.

Än så länge har intresset för att köpa upp Quibis katalog varit närmast obefintligt, rapporterar Deadline.

En av anledningarna till att man tror att Quibi har misslyckats att slå igenom, är den rådande pandemin. Detta då streamingtjänstens avsnitt är gjorda för att konsumeras i situationer där man har några min över. Exempelvis i kollektivtrafik eller under en kafferast.

Filmtopp har övervakat Quibi under en längre tid, här hittar du vår artiklar om streamingtjänsten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL