Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dröm Vidare

Rojda Sekersöz gör svensk Netflixserie

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juli 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juli 2020

En tonårsserie på internatskola.

Rojda Sekersöz, regissören bakom "En komikers uppväxt" och "Dröm vidare" tar sig an en ny svensk Netflixserie, som handlar om tonåringar på en internatskola. Serien har ännu ingen titel.

I ett pressmeddelande skriver Netflix att en ny svensk originalserie är under utveckling och att Rojda Sekersöz är klar som regissör. Rojda fick sitt genombrott med Dröm vidare (2017) och var ifjol aktuell med filmatiseringen av Jonas Gardells roman En komikers uppväxt, som fick fin kritik av Filmtopp.

Netflix beskriver serien som ett coming of age-drama för priviligierade studenter på en internatskola. Serien, som ännu inte har fått något namn, ska bestå av sex avsnitt och är skapad av Lisa Ambjörn, Lars Beckung och Camilla Holter.

Om handlingen säger Netflix följande:

"När Prince Wilhelm anländer på den pretentiösa internatskolan får han äntligen möjligheten att utforska sitt sanna jag och ta reda på vilket typ av liv han verkligen vill ha. Wilhelm börjar drömma om en framtid full av frihet och ovillkorlig kärlek, bortom alla kungliga åtaganden – men när han plötsligt blir näst på tur för att ta över tronen fördjupas hans dilemma och han måste göra ett val. Plikt eller kärlek."

Rojda Sekersöz har också uttalat sig:

– Detta är den typ av serie som jag själv skulle bingea, eftersom den innehåller alla de ingredienser som gör ett drama intressant: klass, kärlek, lojalitet och makt. Jag älskar att djupdyka i olika världar och detta är en väldigt spännande värld för mig som regissör att få utforska och forma. Det känns superspännande, roligt och mäktigt att få chansen att ge världen en bredare bild av Sverige genom Netflix.

Serien förväntas lanseras globalt på Netflix under 2021.

För mer läsning --> Scrolla vidare eller spana in vår intervju med Rojda Sekersöz.