Riverdale-skaparen gör Quibi-serie

"Riverdale"-skaparen gör Quibi-serie

Filmtopp
Uppdaterad kl. 21:04 | Publicerad 15 april 2020 kl. 14:04

Ett tonårsdrama som utspelas på 80-talet.

Den nya streamingtjänsten Quibi slår på stora trumman. Nu ska Roberto Aguirre-Sacasa, som bland annat legat bakom "Riverdale", göra en ny serie för "mobiltjänsten".

Quibi är en sprillans ny streamingtjänst med fokus på mobilanvändare. Poängen är att man ska kunna se något kort och snabbt medan man exempelvis åker buss eller väntar på den där kompisen som alltid är sen.

Av den anledningen har Quibi som mål att producera högkvalitativ underhållning med en maximal avsnittslängd på 10 minuter.

Vi har sedan tidigare rapporterat att Quibi har lockat stjärnor som Jennifer Lopez, Kevin HartKristen Bell och Nick Jonas. Nu har de värvat den populära serieskaparen Roberto Aguirre-Sacasa.

80-talister förs samman av videoinspelning.

Vi vet inte särskilt mycket av serien ännu, men enligt Variety kommer den att baseras på Roberto Aguirre-Sacasas pjäs Good Boys and True, som han arbetade fram redan 2009.

Handlingen äger rum under hösten 1988, där vi följer sex stycken tonåringar vars vägar korsas när ett videoband dyker upp på en privatskola utanför Wahington. 

Än så länge har varken skådespelare eller premiärdatum avslöjats. Enligt Variety kommer Aguirre-Sacasas att skriva seriens manus med hjälp av Greg Murray, som också har varit med och utvecklat Riverdale.

Sett till att Aguirre-Sacasas tidigare har producerat ungdomssuccéer som Riverdale och The Adventures of Sabrina, förstår vi varför Quibi gärna vill ha honom ombord.

Passa också på att spela vårt Riverdale-quiz:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL