Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Alien: Covenant.

Ridley Scott jobbar på ännu en Alien-film

David Lindahl | Nyhet
07 september 2020
David Lindahl | Nyhet
07 september 2020

Ny Alien på gång från Ridley Scott.

Ridley Scott har bekräftat att han jobbar på ytterligare en ny Alien-film, men han är osäker på vilken riktning den ska ta.

Filmserien om skräckinjagande Aliens är en av de största franchiserna i filmvärlden och totalt har sex filmer producerats sedan den första hade premiär 1979. Regissören Ridley Scott släppte 2012 prequelfilmen Prometheus och sedan uppföljaren Covenant från 2017 som båda gav en ny vinkel på Alien-historien.

Nu har Ridley Scott i en intervju med Forbes gått ut med att han jobbar på ännu en Alien-film. Dock är han osäker på vilken riktning den ska ta, delvis på grund av att den senaste Alien-filmen inte drog in så mycket biointäkter som alla hade hoppats.

– Vi håller på att tittar på det. Med Prometheus och Covenant provade vi en ny riktning och vi försökte att uppfinna hjulet igen. Huruvida vi går tillbaka till det är dock tveksamt, sa Ridley Scott till Forbes.

Den senaste Alien: Covenant slutade med stora möjligheter till en uppföljare, men huruvida det blir så återstår att se. Men det verkar i alla fall som att Alien-filmerna över 40 år efter att originalet släpptes fortfarande är här för att stanna. 

Läs också vår krönika om den borkastade möjligheten med The New Mutants.

 

 

NÄSTA ARTIKEL