Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Rick and Mort säsong 6 – detta vet vi

Rick and Morty säsong 6 – detta vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2021

Blir det fler säsonger av Rick and Morty?

Just nu pågår den femte säsongen av den animerade vuxenserien "Rick and Morty", men som vanligt kan seriens hängivna fans inte få nog. Frågan på allas läppar är om det kommer ytterligare en säsong av serien efter att den femte säsongen är avklarad. Filmtopp har svaret.

Den omåttligt populära animerade tv-serien "Rick and Morty" är på god väg att bli en riktigt långkörare. Serien hade premiär 2013 och är nu inne på sin femte säsong.

Rick and Morty har lyckats samla på sig många hängivna fans genom åren, mycket tack vare sin ofta gränslösa humor som kombineras med fascinerande komplexa handlingar och ibland ren och skär existentialism.

Serien har verkligen bidragit med något nytt och fräscht i världen för animerade vuxenserier, och det är knappast förvånande att många är ivriga på att veta om fler avsnitt kommer efter den femte säsongen.

Det här är vad Filmtopp vet om "Rick and Morty" säsong 6:

En ljus framtid för fans av Rick and Morty.

Alla som varit nervösa över Rick and Mortys framtid kan pusta ut – det är sedan länge klart att det kommer att bli en säsong 6 av serien. De goda nyheterna är dessutom inte slut där. Vi vet nämligen redan nu att det också kommer att bli en säsong 7 av Rick and Morty, och troligtvis ännu fler avsnitt även efter det!

Det ser alltså ut som om vi kommer att få vistas i Rick and Mortys skruvade värld i många år framöver.

Anledningen till att vi redan nu vet att det kommer ytterligare säsonger beror på att bolaget bakom serien, Adult Swim, beställde hela 70 nya avsnitt av Rick and Morty 2018. Till råga på det bekräftade seriens skapare Dan Harmon för Screen Rant redan under 2020 att arbetet med säsong 7 var igång.

Seriens fjärde säsong bestod av 10 avsnitt, vilket även den femte säsongen gör – med lite enkel matte kan vi med andra ord räkna ut att vi har ytterligare 50(!) Rick and Morty-avsnitt att vänta i framtiden. Vilken form dessa avsnitt tar och hur de delas upp över säsonger är ännu okänt, men vad vi har fått bekräftat är alltså att det kommer att bli en säsong 6 och en säsong 7.

LÄS MER: Fem serier för dig som gillar Rick and Morty

Då kommer säsong 6 av Rick and Morty.

Rick and Morty – blir det en säsong 6?
Foto: Adult Swim

Vi vet ännu inte exakt när Rick and Morty säsong 6 kommer att ha premiär och det är inte heller helt lätt att spekulera i frågan. Sedan den första säsongen kom 2013 har efterföljande säsonger lanserats med haltande fart.

Det var exempelvis drygt 15 månader mellan slutet på den första säsongen och starten på den andra, medan det var ett uppehåll på 1,5 år innan den tredje säsongen tog vid efter säsong 2. Dessutom har avsnitten under pågående säsonger ibland kommit ut i ett varierat tempo. Säsong 4 delades bland annat upp i två delar med en paus på nästan fem månader emellan.

Lyckligtvis finns det anledning att hoppas på att vi inte kommer att behöva vänta mer än ungefär 12 månader innan det är dags för säsong 6 av Rick and Morty. Sedan beställningen på 70 nya avsnitt 2018 har Adult Swim och seriens skapare nämligen producerat avsnitt i ett relativt stadigt tempo. 

Vår bästa gissning är därför att den sjätte säsongen rimligtvis kommer att ha premiär under sommaren 2022, eventuell något senare.

LÄS MER: 6 sevärda animerade vuxenserier

NÄSTA ARTIKEL