Quentin Tarantino sågar en av tidernas mest hyllade serier: ”Riktigt tråkig”

Quentin Tarantino sågar en av tidernas mest hyllade serier: ”Riktigt tråkig”

Emil Oscar Rasmussen
04 juli 2024 kl. 13:00

Tarantino tog sig inte ens igenom första avsnittet

Quentin Tarantino håller inte igen när han säger sitt om en av tidernas mest hyllade serier från HBO. Stjärnregissören kallar det älskade kriminaldramat för "riktigt tråkig" och menar att han inte ens kunde ta sig igenom ett avsnitt.

Quentin Tarantino är känd för att konsumera mer underhållning än de allra flesta. Det var det närmast maniska filmtittandet som formande honom som regissör och blinkningarna till filmhistoria och hans personliga favoriter är återkommande i alla hans verk.

Allt som mästerregissören tittar på faller honom dock inte i smaken, och han är inte rädd för att gå mot strömmen när han uttrycker sina åsikter. Häromåret gick han exempelvis hårt åt en av tidernas mest hyllade serier, som i skrivande stund parkerar på plats 42 på IMDb:s topplista för tv-serier.

Quentin Tarantino sågar en av tidernas mest hyllade serier: ”Riktigt tråkig”
"True Detective". Foto: HBO.

Quentin Tarantinos sågning av True Detective: ”Den var riktigt tråkig”

Den populära serien som Quentin Tarantino har så svårt för är succén True Detective (2014), och då pratar vi inte om de senare säsongerna som varit vattendelare i större utsträckning, utan serien första, tokhyllade säsong.

Det är i en tidigare intervju med tidningen Vulture som Tarantino diskuterar vad han tittar på för tv-serier. Vid tiden för intervjun säger han att Justified (2010–2015) och How I Met Your Mother (2005–2014) var de två senaste serierna han sett i sin helhet. Det här var under en period då True Detective var serien som alla pratade om efter den första säsongens succé och en uppföljande säsong som närmade sig. Tarantino säger då att han gett den femfaldiga Emmy-vinnaren en chans, men att han inte gillade vad han såg.

– Jag försökte titta på det första avsnittet av säsong ett, och jag fastnade inte alls för den. Jag tyckte den var riktigt tråkig, erkänner Tarantino i intervjun.

Den älskade regissören hade inte heller något hopp om att den andra säsongen skulle bli bättre, trots de fristående berättelserna från säsong till säsong.

– Säsong två ser hemsk ut. Bara trailern [med] alla dessa snygga människor som försöker att inte vara snygga och går omkring och ser ut som om tyngden av världen vilar på deras axlar. Det är så seriöst, och de är så plågade, medan de försöker se miserabla ut med sina mustascher och ruffiga kläder.

En annan hyllad HBO-serie som Tarantino däremot säger att han uppskattar är Aaron Sorkins The Newsroom (2012–2014), som under intervjun menar är den enda serien som han har sett om tre gånger.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL