Quentin Tarantino om Jokern: "som fantastiskt sex"

Quentin Tarantino om Jokern: "som fantastiskt sex"

Filmtopp
29 augusti 2022 kl. 20:08

Mästerregissören håller inte tillbaka med hyllningarna

Quentin Tarantino älskar Todd Philips superhjältedrama "Jokern" och jämför den med fantastiskt sex. I en podcast lyfter han fram sin favoritscen ur filmen.

2019 var det premiär för det spännande superhjältedramat Jokern som även kan beskrivas som en psykologisk thriller. Filmen fick ta emot stora hyllningar världen över och belönades med två Oscar, varav en för Bästa manliga huvudroll som gick till Joaquin Phoenix för hans porträtt av titelkaraktären. En berömd filmskapare som blev tokigt förälskad i filmen är regissören Quentin Tarantino, som själv gjort några av de största filmerna från 90-talet och framåt. I ett samtal med Shaun of the Dead-regissören Edgar Wright uttrycker han sin kärlek till Jokern och dyker djupare i scenen som fängslade honom allra mest.

Quentin Tarantino om Jokern: "som fantastiskt sex"

Quentin Tarantino om Jokern: "som fantastiskt sex"
Joaquin Phoenix som Jokern. Foto: Warner Bros.

När Quentin Tarantino diskuterade Jokern med Edgar Wright i Empire Podcast höll han inte tillbaka med hyllningarna: 

– Om du såg den här filmen på ett flygplan, eller om du streamade eller såg den på DVD, så såg du inte den. Då fick du en handtralla istället för fantastiskt sex. En handtralla istället för trekant.

Han fortsätter med att peka ut filmens vassaste scen som är framåt slutet när Jokern dyker upp i en talkshow där värden spelas av Robert De Niro:

– Det är inte spänning, det är bortom spänning. Jokern är en nöt, en jävla galning. Robert De Niros karaktär är inte en filmskurk. Han verkar vara en skitstövel, men han är inte mer en skitstövel än David Letterman. Han förtjänar inte att dö. Ändå, medan publiken i en biograf tittar på Jokern, vill de döda Robert De Niro. De vill ta pistolen och sticka den i hans öga och blåsa av bakhuvudet på hans huvud.

Med dessa ord kan vi konstatera att Quentin Tarantino ser mycket fram emot uppföljaren som har premiär den 4 oktober 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL