Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Q-Force säsong 2 – detta vet vi

Q-Force säsong 2 – detta vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2021

Får omtalade Q-Force en säsong 2?

Netflix animerade serie "Q-Force" både hyllades och sågades redan innan den hade haft premiär. Uppståndelsen har fått många att nyfiket kolla in serien, vilket följaktligen väckt frågan om det kommer en säsong 2 av den? Filmtopp har grävt i ämnet.

"Q-Force" är Netflix nya animerade vuxenserie. Handlingen kretsar kring den hemliga agenten Steve Maryweather/Agent Mary (Sean Hayes) – en stilig spion som förpassas till ett liv i West Hollywood, utan några spännande uppdrag, på grund av sin sexuella läggning.

Det är Hayes som tillsammans med Michael Schur (en av hjärnorna bakom serier som Brooklyn Nine-Nine, The Good Place, Parks and Recreation m.m.) som har skapat serien. Lanseringen av den namnkunniga duons serie har dock varit allt annat än en dans på rosor.

Både delar av HBTQ+-communityn och folk som motsätter sig den kritiserade seriens innehåll redan innan den hade haft premiär. Kontroversen har säkerligen bidragit till att många har fått upp ögonen för serien och nu undrar om det kommer fler avsnitt.

Så, hur blir det med den saken – kommer det en säsong 2 av "Q-Force"?

LÄS OCKSÅ: Netflix Q-Force – en hyllning eller kränkning?

Blir det en Q-Force säsong 2?

I dagsläget vet vi väldigt lite om en eventuell fortsättning på serien. Netflix beställning av serien var på de 10 avsnitt som den första säsongen består av, och varken streamingtjänsten eller seriens skapare ha gett några klara besked kring om det blir ytterligare avsnitt eller ej.

Avsaknaden av information hindrar oss dock inte från att spekulera och försöka känna av huruvida det lutar åt en fortsättning eller ej. Det som talar mest emot att det skulle komma en säsong 2 av Q-Force är den heta debatt som serien lyckades väcka redan innan serien hade premiär. De flesta varumärken är väldigt måna om hur de framstår och tillräckligt mycket kritik kan ge de flesta företag kalla fötter.

Det som däremot talar för en fortsättning av Q-Force är ironiskt nog också all den kontrovers som serien har väckt till liv. "All publicitet är bra publicitet", brukar det heta, och även om det givetvis är en sanning med modifikation, så har det i detta fallet gjort att många nyfikna ögon har hittat till serien. Det är som bekant tittarsiffrorna som i stor utsträckning styr streamingmarknaden och bestämmer seriernas vara eller icke vara, och all uppståndelse kring Q-Force kan ha gjort att serien per automatik har fått en tillräckligt stor följarskara för en fortsättning.

Lyckas serien vidhålla ett visst intresse även efter att debatten mättas tror vi att det finns goda chanser att det blir en säsong 2 av "Q-Force". Filmtopp uppdaterar er med mer information så fort vi vet mer!

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna på Netflix

NÄSTA ARTIKEL