Programledaren Patrick Grimlund från Lyxfällan död

Programledaren Patrick Grimlund från Lyxfällan död – detta hände

Filmtopp
10 januari 2023 kl. 07:01

Kolliderade med lastbil i Strängnäs

Programledaren Patrick Grimlund, främst känd från "Lyxfällan", har gått bort efter en svår bilolycka. Han blev 50 år gammal.

I dag nås vi av nyheten om att programledaren Patrick Grimlund är död. Han var framför allt känd som programledare i Viaplays realityprogram Lyxfällan där han agerade ekonomisk coach för personer i finansiell knipa. 

Programledaren Patrick Grimlund från Lyxfällan död – detta hände
Patrick Grimlund i "Lyxfällan". Foto: Viaplay.

Patrick Grimlund från Lyxfällan död – detta hände

Tidigare under dagen fick vi veta att en känd TV-profil omkommit i en bilolycka i tätorten Strängnäs under söndagen runt klockan 13, detta efter att ha krockat kraftigt med en lastbil i en kurva. Det blev senare bekräftat att det var programledaren Patrick Grimlund, som omkom. Enligt Aftonbladet var han själv i bilen. Vidare rapporterar de att en man och en kvinna i 40-årsåldern, som färdades i lastbilen, nu befinner sig på sjukhus där de hålls för kontroll. För polisens del har de nu inrett en utredning av olyckan.

– Båda fordonen har tagits i beslag och kommer att undersökas av polisens kriminaltekniker, skriver Polisen på deras hemsida.

Under åren 2006-2007 läste Patrick Grimlund magisterexamen i företagsekonomi på Stockholm Universitet, och 2008 blev han skribent i fackförbundet Civilekonomernas tidning. Två år därefter fick han uppgiften att programleda Lyxfällan, en populär långkörare som nu är uppe i hela 32 säsonger. Grimlund var programledare bredvid Magnus Hedberg mellan åren 2010-2017 innan han klev bort från produktionen. Under 2015 var Grimlund programledare för programmet Draknästet, där entreprenörer tävlar om att få stöd till att förverkliga sin företagsdröm.

Utöver en karriär inom TV har Grimlund bland annat drivit sitt egna bolag Grimgold Ventures AB som investerar i och stödjer nystartade svenska tech-företag. Patrick Grimlund blev 50 år gammal.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL