Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
En prins i New York 2

Prinsen av Zamunda återvänder inte till biograferna

Filmtopp
Ebba Pettersson | Nyhet
14 oktober 2020
Filmtopp
Ebba Pettersson | Nyhet
14 oktober 2020

Eddie Murphys prins dyker istället upp på streamingjätten.

Den efterlängtade uppföljaren till “En prins i New York” kommer inte till biograferna. Istället blir filmen tillgänglig för streaming till jul.

En prins i New York har sedan premiären 1988 roat generationer av publiker med Eddie Murphy-humor och kulturkrockar. Prinsen av det fiktiva Zamunda flyttar till USA och byter rosenbladen under fötterna mot skitig asfalt och en mindre polerad verklighet. Den efterlängtade uppföljaren, som meddelades under förra året, når dock inte den vita duken utan säljs direkt till Amazon Studios, enligt Variety.

Den senaste tidens hårda slag mot biograferna har bidragit till uppskjutna premiärdatum och ökad streaming av filmer. Att produktionsbolaget Paramount Pictures tvingats tänka om i sin lansering av En prins i New York 2 och valt att sälja den till streaming kanske därför inte är speciellt chockartat. Filmen förväntas istället att ha premiär på Amazon Studios den 18 december.

Eddie Murphy repriserar sin roll i uppföljaren som prins Akeem. Arsenio Hall och James Earl Jones återvänder även i sina roller. Några nya namn på rollistan är Jermaine Fowler, Leslie Jones och Wesley Snipes.

Är du taggad på En prins i New York 2?

FÖR FLER NYHETER  --> SCROLLA VIDARE!

NÄSTA ARTIKEL