Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Greta

Premiären av GRETA anpassas till de nya Covid-19-restriktionerna

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 november 2020

Släpps för streaming kort efter premiär.

Med anledning av Regeringens beslut om att begränsa allmänna sammankomster till åtta personer, anpassas premiären av den starkt emotsedda dokumentärfilmen GRETA för att göra filmen tillgänglig för så många som möjligt.

Fredagen den 20 november får filmen biopremiär som planerat och redan den 24 november får Nathan Grossmans film om Greta Thunberg streamingpremiär på TriArtPlay och SF Anytime.

För att bekämpa den starka smittspridningen av viruset Covid-19, beslutade Sveriges Regering att begränsningen av antalet personer i allmänna sammankomster kommer att begränsas till åtta personer från den 24 november.

GRETA kommer enligt den ursprungliga planen få biopremiär den 20 november. Från tisdagen den 24 november kommer filmen att bli tillgänglig att hyra på streamingtjänsterna TriArtPlay och SF Anytime.

Greta
"GRETA". Foto: Anders Hellberg/TriArt

Följ med Greta från tiden som ensam demonstrant på Mynttorget tills hon spände blicken i världens ledare och frågade "How dare you?".

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Frågan hon ställer till vuxenvärlden: Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist.

Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då allt började.

FÖR FLER NYHETER --> SCROLLA VIDARE!

NÄSTA ARTIKEL