Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiärdatumet satt för Gran Turismo filmen

Premiärdatumet satt för Gran Turismo filmen

Kristian Andersson | Nyhet
16 juni 2022
Kristian Andersson | Nyhet
16 juni 2022

Då släpps filmen på PlayStation-spelen

Äntligen får alla bil-och motornördar något extra laddat att längta efter till nästa år då filmen Gran Turismo, som bygger på PlayStation-spelen har premiär.

Den populära bilspelserien Gran Turismo ska bli film av Sony Pictures, detta rapporterar The Hollywood Reporter. Filmen, som ska heta Gran Turismo, är fortfarande i tidig utvecklingsfas och därför kan vi inte bekräfta några skådespelare. Men det vi fått veta är att regissören Neill Blomkamp som tidigare gjort filmer som District 9, Elysium och Chappie kommer att stå bakom kameran. Manuset skrivs av Jason Hall.

Filmen uppges handla om en ung Gran Turismo-spelare som använder sina spelkunskaper för att vinna en rad Nissan-tävlingar under sin resa mot att bli en professionell racerbilförare.

Då har Gran Turismo-filmen premiär

Att locka skådespelare till filmen lär troligen inte bli något bekymmer eftersom att Sonys senaste film baserat på ett PlayStation-spel vid namn Uncharted gjorde riktigt bra ifrån sig. Förutom ett övervägande fint mottagande av kritiker gick den även hem hos publiken, och omsatte därtill omkring fyra miljarder kronor.  Dessutom är Gran Turismo en av konsolens mer populära spelserier i dag.

Det officiella premiärdatumet för filmen är satt till den 11 augusti 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL