Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Weekend hos Zia – så var första avsnittet

Premiär för Weekend hos Zia – så var första avsnittet

Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
03 oktober 2022
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
03 oktober 2022

Varmt och mysigt när bröderna Zia bjuder in första gästerna

Den 4 oktober släpps nya underhållningsprogrammet "Weekend hos Zia", där svenska kändisar besöker de två brödernas hem i Italien. Så var första avsnittet!

Imorgon kväll är det premiär för Weekend hos Zia, där vi får följa bröderna Oscar Zia och Dante Zia som åker till Italien över sommaren för att bejaka sina Italienska rötter. Och i samband med detta har de bjudit in ett gäng kända svenska profiler till huset där de tillsammans lagar mat, spelar musik och delar med sig av sina diverse livshistorier.

Premiär för Weekend hos Zia – så var första avsnittet
Oscar och Dante. Foto: TV4.

Både Dante och Oscar är födda och uppvuxna i Svedala kommun, men har sina Italienska rötter från deras far, som kommer från Venedig och deras mor, som kommer en dryg timme därifrån.

Oscar Zia är 25 år gammal och bor sedan några år tillbaka i Stockholm. Han är tidigare känd som en av Sveriges mest etablerade musiker, men har även figurerat i en hel del TV program så som, X factor, Melodifestivalen, och även som skådespelare i bland annat serien Skit samma.

Dante Zia är 29 år gammal och i grunden utbildad till civilingenjör. Men är mest troligt känd för svenska folket som Oscars matkunniga storebror då vi fick se honom tävla i matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock på TV4 2018.

Premiär för Weekend hos Zia – så var första avsnittet

Premiär för Weekend hos Zia – så var första avsnittet
Camilla Hamid och Marianne Mörck. Foto: TV4.

I det första avsnittet av Weekend hos Zia får vi se när bröderna flyttar in i sitt hus i Feltre, nordöstra Italien, där den största delen av deras släkt bor lite längre ner på gatan. Kort inpå anländer de första två gästerna, bakinfluencern Camilla Hamid och mångsysslaren Marianne Mörck, till huset. Vi får strax därefter följa med när Dante och Oscar bjuder Camilla och Marianne på en glädjefylld rundtur i byn. 

Det är kul att se Camilla, som släppt tre stycken bakböcker och driver en receptkanal på Youtube, tillsammans med Marianne. Denna skådespelare, regissör och sångare gör oss påminda om hennes fantastisk känsla för humor. Hon är en otroligt rolig och orädd kvinna som alltid bjuder på sig själv till max.

Jireel och Ricky Rich i "Weekend hos Zia".
Jireel och Ricky Rich. Foto: TV4.

Särskilt kul blir det när Marinne möter artisterna Jireel och Ricky Rich som ansluter sig till gruppen. Medan Camilla blir träffad av blixten när hon får syn Jireel som hon är ett stort fan av, hälsar Marianne hälsar på killarna och frågar: 

– Är det ni som är rapparna? Är det så ni ser ut? Jag har aldrig träffat en levande rappare förut.

Perfekt feel good-TV att mysa till i höst

Det inledande avsnittet är för det mesta lättsamt och kul men har en och annan både mer insiktsfull och allvarlig stund, som när Camilla öppnar upp sig om varför hon till en början inte ville synas på sociala medier på grund av sin etnicitet. Eller när Marianne berättar om den tuffa tiden till hennes före detta man som var gravt alkoholiserad. Även Dante öppnar upp sig och berättar om en olycklig kärlek. Som tur är finns Marianne där för att lätta upp stämningen när hon säger att Dante kan få tröstskeda med henne.

Det första avsnittet av Weekend hos Zia ger en varm och mysig känsla, mycket tack vare den fantastiskt vackra miljön tillsammans med bröderna och deras gästfrihet. Det känns genuint och äkta, med en perfekt blandning av karaktärer i huset. Samtalen kantas även med matlagning och livemusik – perfekt feel good-TV för hösten! 

"Weekend hos Zia" har premiär den 4 oktober klockan 21:00 på TV4 och TV4 Play. Säsongen består av sammanlagt sex avsnitt. I nästa avsnitt gästar Gert Wingårdh, Nour El Refai och Cornelia Jakobs.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL