Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Pinocchio lurade näsorna av tittarna under Oscarsgalan

Pinocchio lurade näsorna av tittarna under Oscarsgalan

Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
28 april 2021
Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
28 april 2021

Många blev förvånade när Pinocchio dök upp bland Oscarsnomineringarna.

Det rådde stor förvåning när "Pinocchio" dök upp som nominerad i två kategorier på årets Oscarsgala. Många tittare hade nämligen ingen aning om att det hade kommit en nyversion av den klassiska Disneyfilmen från 1940.

Pinocchio
Foto: Archimede

Komikern Paul F Tompkins var en av alla som blev förvånade över att ha missat den nya Pinocchio-filmen som kom ut under 2020. På Twitter skriver han: “When did they slip a new Pinocchio past me?” medan skådespelerskan Angelique Rivera kallade det för en “reversed Mandela effect”, vilket är ett fenomen när en grupp människor tror blint på samma falska minne. 

Folk var nyfikna när de fick reda på att filmen blivit nominerad för bästa hår och smink, samt bästa kostymdesign. Journalisten Josh Billinson skämtade bland annat och skrev att den animerade träfiguren skulle “haunt [his] dreams”. 

Men trots att filmen var en italiensk produktion var den inte nominerad i kategorin bästa internationella film. 

Entertainment Weekly poängterar dessutom att ännu fler Pinocchios är på väg till den som inte kan få nog av träpojken med en näsa som växer när han ljuger. Både en riktig live-action-film av regissören Robert Zemeckis och en Netflix serie – som däremot inte blir en live-action utan en tecknad film av den Oscarsvinnande Guillermo del Toro i hans animerade regidebut – ligger i pipelinen. 

Pinocchio-filmen som uppmärksammades under Oscarsgalan får sin svenska premiär den 11 juni 2021.

VIDARE LÄSNING: Pinocchio skrämmer fortfarande slag på mig

NÄSTA ARTIKEL