Pernilla Wahlgrens romantiska filmtips till Filmtopps läsare

Pernilla Wahlgrens romantiska filmtips till Filmtopps läsare

Emil Oscar Rasmussen
14 november 2023 kl. 17:11

Streep och Clintan i fokus när Pernilla får välja

I samtal med Filmtopp passar Pernilla Wahlgren på att skicka med ett filmtips till Filmtopps läsare – och det är en rekommendation för alla som älskar romantik.

Att Pernilla Wahlgren har koll på tv-världen är ingen hemlighet, med tanke på att hon syns på de flesta stora kanaler i Sverige – något som Filmtopp nyligen diskuterade med Pernilla i en intervju.

Men hur är det med film och serier? Jo då, det försäkrar hon oss om att hon också uppskattar. Och hon behöver inte speciellt lång betänketid när hon ska komma med ett filmtips till Filmtopps läsare.

Pernilla Wahlgrens romantiska filmtips till Filmtopps läsare
Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren skuttar ut ur en Barbie-kartong. Foto: Filmtopp Int.

Romantik med Clint Eastwood och Meryl Streep är Pernilla Wahlgrens filmtips

När Filmtopp intervjuar Pernilla Wahlgren efter Warner Bros. Discoverys presentation för 2024 i slutet av oktober gör hon det iklädd en helrosa klänning. I början av eventet gjorde hon entré genom en enorm Barbie-kartong tillsammans med radarpartnern Sofia Wistam, men framgångssagan som är sommarens succéfilm Barbie erkänner hon att hon inte hunnit se ännu. Proffs som hon är passar hon i samma vända på att lyfta Barbie som något hon ser fram emot att se på Warner Bros. Discoverys kommande streamingtjänst Max.

Det blir alltså inte Greta Gerwigs storfilm från i somras som Pernilla Wahlgren tipsar om, istället är det en romantisk film från 90-talet hon väljer att lyfta fram som tips – huvudsakligen för dagens ungdomar. Pernilla landar i sitt beslut efter att först ha avfärdat The Notebook (2004), eftersom den är ett sådant standardtips.

– Det är många som har missat Broarna i Madison County, som är en otroligt romantisk, stark kärleksfilm som dagens ungdomar nog missar för att den kom för så längesen, säger Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgrens romantiska filmtips till Filmtopps läsare
Foto: Warner Bros.

Broarna i Madison County är ett romantiskt drama från 1995 som regisserades av Clint Eastwood, som även spelar en av huvudrollerna. Den andra huvudrollen spelas av Meryl Streep – en roll som Streep, naturligtvis, Oscarnominerades för. Filmen kretsar kring den rastlösa hemmafrun Francesca (Streep), vars liv det plötsligt slår gnistor om i fyra dagar när fotografen Richard (Eastwood) passerar hennes bondgård.

Har kan du se var du kan streama Broarna i Madison County (1995).

Vi tackar Pernilla Wahlgren för filmtipset och hoppas att det kan hjälpa en ny generation att upptäcka denna romantiska 90-talsklassiker.

NÄSTA ARTIKEL