Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Paolo Roberto "blev regisserad" i TV4:s omtalade intervju: "Fuck media"

Paolo Roberto blev regisserad i TV4:s omtalade intervju: "Fuck media"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2023

TV-profilen pratar ut

I podcasten "TV-soffan" påstår Paolo Roberto att han blev regisserad i den omtalade intervjun med TV4, som följde strax efter att han gripits för sexköp.

För snart tre år sedan greps Paolo Roberto för sexköp på Östermalm i Stockholm och redan morgonen efteråt syntes han i en omtalad intervju i Nyhetsmorgon på TV4, som genomfördes av programledaren Jenny Strömstedt.

Intervjun fick stor uppmärksamhet, inte minst på grund av att den kraftigt kritiserades. Bland annat menade vissa att TV4 hade varit för snälla mot Paolo Roberto, som dagen innan sparkades av kanalen.

”Varför ger ni tv-tid till någon som köpt ett övergrepp och dessutom låter honom gråta ut om det?” skrev en användare på TV4:s Instagram.

Paolo Roberto-intervjun fick Skarp kritik av tidigare nyhetsredaktören

Daniel Lagerqvist, tidigare kommunikatörsdirektör på Kanal 5 och Discovery+ samt nyhetsredaktör på Expressen och Aftonbladet, skrev följande på Linkedin:

"TV4 säger sig jobba hårt med värderingar och är inte sena med att kommunicera dem. Men efter Metoo, Big Brother och nu Paolo Roberto bör läxan vara gjord - det är svårt att sminka en gris till en svan.

När alla med rätta pratar om Paolo Robertos ansvar och handling är det även intressant att följa de beslut som TV4 tar. Hur gör man en rimlig nyhetsbevakning mot en av sina egna? Får egna profiler gräddfil till nyhetsplats?

En sak är säker, TV4 bör snarast sluta kommunicera sitt värderingsarbete om det inte linjerar med verkligheten på ett bättre sätt än så här.”

Paolo Roberto
Bild ur Nyhetsmorgons intervju med Paolo Roberto. Foto: TV4

Paolo Roberto menar att han blev regisserad av TV4

I en intervju med Fredrik Ralstrand i podcasten TV-fabriken berättar nu Paolo Roberto om hur det var att göra intervjun.

– Jag tänkte att det är bäst att erkänna, böjda huvudet, be om förlåtelse och börja om. De [Jenny] ringde och tjatade. Jag hade inte sovit, var helt knäckt och så där, men jag ska inte gnälla över det för det är ju något jag har gjort och det är ett brott och allt sånt där, säger Paolo Roberto i podcasten.

Han menar att intervjun togs om några gånger och att han fick uppmaningar mellan tagningarna.

– Den togs om ett par gånger. Hon påstår att det inte är så, men de tog om den. De tog första gången och så frågade de en massa saker och sa "Paolo du kanske ska säga såhär". Den vart inte som jag tänkte.

Fredrik Ralstad blir förvånad och frågar om Paolo blev regisserad.

– Ja, men jag har inte lust att gå in i det där, säger Paolo Roberto. Jag gjorde intervjun och jag har lämnat det bakom mig. Jag har bett om förlåtelse, betalat mina böter och tagit hårdare straff än någon annan människa för den typen av brott. Det finns ingenting mer att säga om det. Det har varit enorma konsekvenser för mig och det får man tycka vad man vill om, men jag har erkänt brottet.

På frågan om han ångrar att han gjorde intervjun säger Paolo Roberto följande:

– Jag tycker att det var fult, man var rätt sårbar och trött och sådär. Jag hade inte gjort den med Jenny och jag borde ha förstått bättre än att låta henne göra den. Det är vad jag har att säga.

– Jag böjde på huvudet, bad om förlåtelse, visade strupen, jag tror alla som är katoliker förstod vad jag gjorde. Det här är min skuld, det finns ingenting att säga, jag erkänner allt och allt vad ni säger, jag håller med. Och sen döda mig eller förlåt mig. Det är vad jag har att säga om det.

Att han skulle ha haft någon mediestrategi under perioden förnekar han bestämt.

– Fuck mediestrateger, fuck media. De kan dra åt helvete alla. Jag har gjort det här. Jag skiter i om det har varit en massa konsekvenser, jag erkände och sa vad jag tyckte. That's it.

TV4 svarar på Paolo Robertos kritik

Expressen, som också skrivit om händelsen, kontaktade Johanna Thulin Bratten, ansvarig utgivare och programchef för TV4 Samhälle, och fick följande kommentar:

”Vi sökte, precis som andra nyhetsredaktioner, både Paolo och kvinnan för intervju när sexköpet kom till vår kännedom. Han tackade först nej, men ringde sedan upp och ville bli intervjuad. Det är ovanligt att en person som erkänt den här typen av brott öppet vill berätta. TV4 gjorde då bedömningen att intervjun hade högt allmänintresse och var relevant att publicera. Vi står fast vid den bedömningen och avstår som regel från att recensera intervjupersoner i efterhand.”

NÄSTA ARTIKEL