Recension: Super Mario Bros. Filmen (2023)

Pedro Pascal gör rösten till Wario i Super Mario 2 – om Jack Black får bestämma

Emil Oscar Rasmussen
11 april 2023 kl. 10:04

"Inte självklart att Bowser återvänder"

"Super Mario Bros. Filmen" charmar världen efter sin premiär för några dagar sedan och framgångarna får många att redan blicka framåt mot en uppföljare. Får Jack Black bestämma har han redan klart för sig vem som borde vara skurken i nästa film – han vill att Pedro Pascal ska spela rollen som Wario.

Succén är ett faktum för Super Mario Bros. Filmen en vecka efter sin premiär. Under sina första dagar efter biopremiären har filmen spelat in hundratals miljoner dollar, krossat årets biorekord för en premiärhelg och ser ut att kunna bli en av de mest framgångsrika animerade filmerna på flera år.

Utöver att filmen bygger på Nintendos älskade kultspel, så har även den namnkunniga rollistan varit ett stort dragplåster för Super Mario Bros. Filmen. De engelska rösterna har gjorts av bland andra Chris Pratt (Mario), Anya Taylor-Joy (Peach), Charlie Day (Luigi), Keegan-Michael Key (Toad), Seth Rogen (Donkey Kong) och Jack Black i rollen som Bowser.

Bowser är den huvudsakliga antagonisten i Super Mario-franchisen och han är också skurken i den nya filmen, men det är inte säkert att han kommer att vara det i en uppföljare. Åtminstone inte om vi ska tro Jack Black själv.

Super Mario Bros. Filmen
Foto: UIP.

Jack Black vill se Pedro Pascal som Wario: "Inte självklart att Bowser återvänder"

Trots att Bowser i de flesta fall är den uttalade huvudantagonisten till Mario är det inte säkert att han kommer att vara det i en uppföljare till Super Mario Bros. Filmen. I en intervju med GamespotPhil Owen menar Jack Black att planen kan vara en helt annan för filmserien.

– Det är inte en självklarhet att Bowser återvänder. Jag gjorde några Kung Fu Panda-filmer och det var en ny skurk i varje film. De skulle kunna göra samma sak, spekulerar Black i intervjun.

Black verkar dock inte gräma sig över att någon annan kan komma att sno åt sig strålkastarljuset på hans bekostnad. Tvärtom verkar han gå igång ordentligt på idén och kommer med egen förslag på både nya skådespelare och händelseförlopp:

– Tänk om det är en mäktigare, ondare skurk? Då kanske jag tvingas vända mig till Mario och de andra för att skydda vårt universum mot någon annan dold, mörk kraft.

Jack Black låter fantasin fortsätta skena iväg:

– Tänker du samma sak som mig? frågar Black Gamespots reporter. Wario. Pedro Pascal är Wario, pitchar han sedan dramatiskt.

Super Mario Bros. Filmen
Foto: UIP.

Chris Pratt och Charlie Day föreslår en annan skådespelare som Wario

Om Pedro Pascal landar rollen som Wario eller inte – eller om karaktären ens kommer att vara med – återstår att se, men det känns inte som ett helt och hållet osannolikt scenario. Får Jack Blacks filmkollegor Charlie Day och Chris Pratt bestämma ser de hellre en annan skådespelare i rollen.

I intervjuer i samband med premiären för Super Mario Bros. Filmen har Charlie Day lyft fram sin It's Always Sunny in Philadelphia-kompis Danny DeVito som en kandidat för rollen som Wario; något som Chris Pratt också håller med om är ett lysande förslag.

Mer läsning:

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL