Pedro Pascal glömde bort att han hade fått sin roll i The Last of Us

Pedro Pascal glömde bort att han hade fått sin roll i The Last of Us

Emil Oscar Rasmussen
28 februari 2023 kl. 18:02

The Last of Us- och Mandalorian-stjärnan registrerade inte den goda nyheten

Nyligen avslöjade Pedro Pascal att han hade vissa problem med att ta in nyheten om att han skulle medverka i HBO Max succéserie "The Last of Us". Han hade nämligen tagit en tablett som gjorde att han glömde bort att han fick rollen – flera gånger om.

Pedro Pascal är med många mått mätt vår största tv-stjärna just nu. Skådespelaren är inte bara aktuell med en, utan två av de populäraste tv-serierna på marknaden. De senaste veckorna har hyllningarna öst över honom för hans prestation i HBO Max-serien The Last of Us och nu rullar dessutom den tredje säsongen av Star Wars-serien The Mandalorian igång på Disney+.

Det kan tänkas att något av det bästa med att vara en skådespelare är när man får det där beskedet om att man valts ut för en stor roll. Riktigt så gick det dock inte till när Pascal fick veta att han skulle spela huvudrollen i The Last of Us, vilket han avslöjade när han medverkade på The Graham Norton Show.

Pedro Pascal glömde bort att han hade fått sin roll i The Last of Us
Pedro Pascal i "The Last of Us". Foto: HBO.

Pedro Pascal "tog en tablett" och glömde att han hade fått rollen i The Last of Us

Det var under förra vecka som Pedro Pascal medverkade i talkshowen The Graham Norton Show. Med Oscarsvinnarna Helen Mirren och Ariana DeBose vid sin sida pratade Pascal om den nya säsongen av The Mandalorian, men också om sin medverkan i The Last of Us. En stor del av samtalet kring den sistnämnda storsuccén kretsade kring hur Pascal landade rollen i den hyllade serien.

Pascal förklarar bland annat att han inte hade någon direkt koll på spelet The Last of Us innan projektet blev aktuellt för honom, men att hans syskonbarn var stora fans av sedan tidigare. 

– Bäst för dig att du får det jobbet, ska de ha domderat till honom över telefon.

Syskonbarnens extrema entusiasm var dock inte det mest anmärkningsvärda med processen som ledde till att Pascal i slutändan landade rollen som Joel Miller i serien, utan det skedde i samband med att han presenterades de goda nyheterna. 

Pascal berättar för Graham Norton, Helen Mirren och Ariana DeBose att han befann sig i London för en annan inspelning när fick läsa manuset till The Last of Us och prata med skaparen av serien Craig Mazin samt tv-spelets skapare m.fl. i ett försök att få rollen som Joel. Det var sent på kvällen i London när allt var avklarat och för att kunna somna förklarar Pascal att han tog en erkänt stark sömntablett för att kunna somna – men kort därefter ringde telefonen.

Det var goda nyheter som kom från andra sidan luren och Pedro Pascal fick veta att han hade fått jobbet.

– Men jag hade redan tagit tabletten, säger Pascal. Jag trodde att jag åtminstone skulle behöva vänta till nästa dag. Sen hade samtalet pågått i några minuter när jag sa: "så vad händer, fick jag jobbet?"

Efter sin fråga fick Pascal återigen veta att han hade fått jobbet, men det hjälpte föga när han inte hade något minne av det heller när han vaknade nästa dag.

– Jag vaknade på morgonen och tänkte "åh, gud, fick jag jobbet? Jag kommer behöva vänta hela dagen. De är i L.A. jag är i London, jag kommer behöva vänta vid telefonen", säger Pascal.

Se klippet på Pedro Pascal:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL