Barn och familjefilmer 2022

Sonic the Hedgehog får en till film – och serie

  • Paramount+
17 februari 2022 kl. 16:00

Sonic-universumet expanderar

Det går bra just nu för den blåa igelkotten. Till våren släpps uppföljaren till "Sonic the Hedgehog", men redan nu står det klart att flera andra projekt i franchisen är på väg.

Paramount och Sega har verkligen börjat omfamna Sonic the Hedgehog. Efter debaclet med designen av Sonic, som fansen tog emot med minst sagt ljumma reaktioner, har det nästan enbart varit en framgångssaga. Den första filmen fick bra betyg av kritiker och blev även den mest sålda filmen som är baserad på spel någonsin. Framgångarna ledde till att en uppföljare snart annonserades.

Men det stannar alltså inte där, av bara farten har även en tredje film i serien redan bekräftats. Samtidigt som det annonserades berättade Paramount att en spinoff-serie ska produceras. Serien kommer följa Knuckles, som medverkar i Sonic the Hedgehog 2. I filmen är det Idris Elba som gör rösten till Knuckles, och han kommer även göra det i serien.

– Vi är upprymda att få bekräfta den tredje Sonic-filmen och den första live-action Sonic-serien till Paramount+, som vi just utvecklar. Vi har ett enastående partnerskap med Paramount, och vi är väldigt spända att få fortsätta expandera Sonic the Hedgehog-franchisen med dem, sade Segas VD Haruki Satomi på en presentation som Deadline rapporterade från. 

När den tredje filmen släpps är inte klart, däremot är det sagt att spinoff-serien ska ha premiär på Paramount+ 2023. 

Sonic the Hedgehog 2 har biopremiär 1 april.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL