Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dexter: New Blood säsong 2 – detta vet vi

Dexter: New Blood säsong 2 – detta vet vi

  • Paramount+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2021

Dexter är tillbaka – men blir det i mer än en säsong?

En av 2000-talets mest uppskattade serier är tillbaka! Åtta år efter att "Dexter" avslutades har serien fått nytt liv med "Dexter: New Blood". Frågan är bara om vi kommer att få fler säsonger av rebooten eller om det är den första säsongens tio avsnitt som gäller?

Det är sällan som alla fans är nöjda med hur en favoritserie slutar, men sällan har en tidigare hyllad serie sågats lika hårt för sin avslutning som Dexter (Lost och Game of Thrones är väl egentligen de enda utmanarna). Därför är det många som tog emot nyheten om en fortsättning på serien, nästan ett årtionde efter att den avrundades, var på gång.

Nu är Dexter: New Blood äntligen här och konsensusen bland de mest inbitna följarna är att det är en återkomst som har varit värd att vänta på. Den nya serien utspelar sig 10 år efter den kontroversiella avslutningen av Dexter och titelkaraktären bor nu i skogarna i norra New York, långt från Miami.

Den ursprungliga serien blev en riktig långkörare och pågick i åtta säsonger. New Blood lär inte bli lika långvarig, men kan vi vänta oss en säsong 2 åtminstone? Filmtopp har gjort vad vi kunnat för att ta reda på svaret.

RECENSION: Dexter: New Blood (säsong 1)

När kommer säsong 2 av Dexter: New Blood?

På sätt och vis känns det som om Dexter: New Blood är en ny chans för seriens skapare att ge Dexter en avslutning som är betydligt mer tillfredsställande för fansen. Det, i kombination med att New Blood annonserats som en miniserie, är anledning nog att vi inte ska hoppas alltför mycket på ännu fler säsonger av rebooten.

Med det sagt finns det faktiskt ett och annat tecken på att serien skulle kunna fortgå efter New Bloods tio avsnitt. Både seriens skapare, Clyde Phillips, och Gary Levine, chef för underhållning på Showtime, har inte velat säga blankt ja eller nej på frågan om Dexter kan komma att fortsätta efter New Blood. Levine har till och med sagt att de på Showtime kallar New Blood ett "special event" snarare än en miniserie. 

Dessutom, även om det nu skulle vara så att det annonseras ut att det inte blir fler säsonger av Dexter: New Blood så är det givetvis inte omöjligt att serien fortsätter i någon annan tappning. Med New Blood har ju Dexter som bekant återupptagits efter att den redan avslutats, så vad hindrar det från att hända igen?

Skulle det bli så att det blir en säsong 2 av New Blood så borde en rimlig prognos vara att den har sin premiär ungefär ett år framåt i tiden, men det är som sagt för tidigt för att säga någonting definitivt.

Vi tror att vi relativt snart kommer att få veta mer om framtiden för "Dexter: New Blood". Filmtopp uppdaterar er med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: Ska det sluta så? Serierna med de sämsta sluten

 

NÄSTA ARTIKEL