Paradise Hotel 2023 – Jesper Bengtsson: Kommer skicka direkt-nr till psykiatrin

Paradise Hotel 2023 – Jesper Bengtsson: "Kommer skicka direkt-nr till psykiatrin"

Sofie Landgren
Uppdaterad 20 mars 2023 kl. 21:03 | Publicerad 19 mars 2023 kl. 14:03

"Det är inget program om sexförbrytare"

Den tidigare skrotade säsongen av ”Paradise hotel” kommer nu tillbaka och ingen mindre än PH-veteranen Jesper Bengtsson är med och tävlar om vinstsumman på 500 000 kronor. Under en pressdag passade vi på att ställa några frågor till Jesper gällande säsongen.

Den skrotade Paradise Hotel-säsongen visas i vår
Foto: Viaplay.

Premiär för Paradise Hotel säsong 15

Nu är det dags för premiären av Paradise Hotel säsong 15 som spelades in 2021, men aldrig sändes tack vare att säsong 14 fick avbrytas på grund av att en deltagare anklagats för sexuella övergrepp. Nu, två år senare kommer säsongen att visas på streamingtjänsten Pluto TV.

Det har varit delade åsikter och känslor från deltagarna gällande att den slopade säsongen nu visas. Vissa tycker att det är kul att säsongen äntligen kommer att sändas, medan andra anser att de har gått vidare i livet och inte alls vill ha några kopplingar till Paradise Hotel i dag.

Vi träffade PH-veteranen Jesper Bengtsson på en pressdag inför programmet, där han delade med sig om sina tankar kring det hela.

Jesper Bengtsson Paradise Hotel säsong 15 2023
Jesper Bengtsson. Foto: Viaplay.

"Det är inget program om sexförbrytare"

Paradise Hotel-veteranen Jesper Bengtsson gör nu come back i tv-rutan, någonting han ser fram emot då han får en möjlighet till att visa upp andra sidor hos sig själv som han inte gjort tidigare.

– Jag har ingenting jag ångrar och jag tycker det ska bli kul. Jag står för allting och jag ångrar ingenting, säger Jesper.

I media har många deltagare gått ut med kritik riktat mot att säsongen nu sänds; många upplever ångest och känner att de inte alls är samma människor i dag som när programmet spelades in. Jesper berättar att deltagarna nu stöttar varandra.

– Jag har ju vänner som tycker att det är jobbigt att det visas på grund av diverse anledningar, men det är väl som vilka problem som helst i vardagen, för sina vänner ställer man upp och finns där. Man får bara göra det bästa av situationen och finnas där som stöd.

Jesper Bengtsson medverkar i säsong 15 av Paradise Hotel 2023
Jesper Bengtsson. Foto: Viaplay.

"Varför kollar de på skiten annars?"

Vidare förklarar Jesper att han inte tror att tittarna kommer ha i åtanke att det var länge sedan programmet spelades in utan att de kommer att titta, och reagera på säsongen med inställningen att det spelades in nyligen.

– Folk kommer att reagera, så är det bara, de kommer att tycka till. Det är inget program om sexförbrytare, det är liksom inget kriminellt som sker. De som vill tycka till, ja, frågar man det stora hela i sig så är det ju det här de vill se, varför kollar de på skiten annars? Ju fler reaktioner det blir så är väl det bara ett tecken på att folk får det de vill ha.

Jesper fick motta en hel del hot via sociala medier efter tidigare säsonger han medverkat i, men det är ingenting han oroar sig över inför säsong 15.

– Jag står för allt jag har gjort i mitt liv, men jag är inte stolt över allt, men det har fått mig till den jag är i dag och jag känner att jag nu får visa andra sidor. Kommer jag få hot eller någonting annat emot mig över det här så kommer jag att skicka direktnummer till psykiatrin. Då är det bara att lägga in sig själv. Väljer folk att skicka hat och hot så säger det mer om dem än om mig.

Jesper utlovar en väldigt känslostyrd säsong. Det blir tårar, glädje, ilska och färgstarka deltagare. Missa inte "Paradise Hotel" på Pluto TV nu på måndag.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL