På tv i dag – Matt Damon spelar pappa i desperat kamp för rättvisan

På tv i dag – Matt Damon spelar pappa i desperat kamp för rättvisan

Johan Samuelsson Krantz
26 februari 2024 kl. 06:02

Stillwater – en resa genom rättvisans labyrinter

I denna film spelar Matt Damon en desperat far som reser till Frankrike för att bevisa sin dotters oskuld i ett brott hon inte begått.

Stillwater som går på tv i kväll är en amerikansk kriminaldramafilm från 2021 regisserad av Tom McCarthy (Spotlight 2015). I huvudrollen som Bill, ser vi en Matt Damon (Good Will Hunting 1997) i högform medan Abigail Breslin (Little Miss Sunshine 2006) spelar hans dotter Allison.

Filmen hämtar inspiration från verkliga händelser, inklusive Amanda Knox-fallet, där en amerikansk kvinna fängslades och senare friades för mordet på sin rumskamrat i Italien.  För att förstärka trovärdigheten ytterligare genomgick Matt Damon en kroppslig förvandling för sin roll som Bill Baker. Han gick ner i vikt och anammade en mer sliten och realistisk look för att passa rollen som en arbetslös oljeplattformsarbetare.

På tv i dag – Matt Damon spelar pappa i desperat kamp för rättvisan
Foto: Focus Features.

Kriminaldramat Stillwater – på TV8 i kväll

Handlingen följer Bill Bake (Damon), en arbetslös tidigare oljeplattformsarbetare från Oklahoma. När hans dotter, Allison, fängslas i Frankrike för ett brott hon hävdar att hon inte begått, reser Bill till Marseille för att hjälpa till. Trots språkbarriärer och kulturella skillnader kämpar han för att bevisa hennes oskuld. Under sin resa korsar Bill vänskap med en fransk kvinna och hennes dotter, och tillsammans navigerar de genom ett labyrintiskt nät av lögner och försök att upprätthålla rättvisa.

Trots att den inte nådde samma framgång som Spotlight så mottogs Stillwater väl vid sin världspremiär vid Cannes Film Festival 2021 och mottog överlag positiva recensioner från både kritiker och publik.

Missa inte detta spännande drama om jakten på rättvisa på TV8 klockan 20.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL