Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Matt Damon tackade nej till Avatar – gick miste om miljardbelopp

Matt Damon tackade nej till Avatar – så mycket pengar gick han miste om

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juli 2023

Stjärnan skrattar åt sig själv

"Du kommer aldrig träffa en skådespelare som har tackat nej till mer pengar", berättade Matt Damon i en intervju där han avslöjar att han inte ville vara med i "Avatar".

När den första Avatar-filmen kom ut 2009 tvingades inte bara biografer att bygga om sina system för att visa den nya 3D-tekniken, den blev också tidernas mest inkomstbringande kassasuccé med närmare 2,9 miljarder dollar i enbart biobiljetter världen över. I James Cameron-filmen ser vi skådespelare som Sam WorthingtonZoe SaldanaSigourney WeaverStephen Lang och Giovanni Ribisi.

Oppenheimer-aktuella har berättat Matt Damon att han hade kunnat ha en av rollerna, troligtvis huvudrollen som istället gick till Worthington.

– Jag blev erbjuden en liten film som heter Avatar. Jim Cameron ringde mig, han erbjöd mig tio procent av Avatar [skrattar], åh gud. Jag tackade nej, och jag kommer att gå till historien… Du kommer aldrig att träffa en skådespelare som har tackat nej till mer pengar än mig, berättade Matt Damon under ett panelsamtal i Cannes.

Matt Damon tackade nej till Avatar – så mycket pengar gick han miste om
Matt Damon som Jason Bourne. Foto: Universal Pictures

Så mycket pengar gick Matt Damon miste om när han tackade nej till "Avatar"

Om Matt Damon hade tackat ja till filmen hade han med inflationen inräknat tjänat ungefär 4,16 miljarder kronor om vi utgår från att det endast rör sig om filmens biointäkter. Sparkassan hade säkerligen fyllts på rejält med alla planerade Avatar-uppföljare.

Anledningen till att Matt Damon tackade nej till filmen uppges ha berott på att han inte ville äventyra Jason Bourne-franchisen. Nu är Matt Damon aktuell med tre kommande filmer, däribland Christopher Nolans Oppenheimer som har premiär om mindre än en vecka.

NÄSTA ARTIKEL