På TV idag: Bortglömd 90-talsthriller med Julia Roberts och Denzel Washington

På TV i dag: Bortglömd 90-talsthriller med Julia Roberts och Denzel Washington

Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad kl. 10:01 | Publicerad 24 januari 2024 kl. 08:01

Följ med in i mystiken och intrigernas värld i Pelikanfallet

Filmtopp guidar dig i tv-tablån för att hitta guldkornen som ligger och gömmer sig. 90-tals thrillern "Pelikanfallet" är just ett sådant, och du kan se den i dag på Kanal 5.

I kväll visas thrillern Pelikanfallet (1993) på tv. Filmen är baserad på romanen av John Grisham och handlingen följer Julia Roberts karaktär, juridikstudenten Darby Shaw, som kastas in i en farlig värld av konspiration när hennes teori om morden på två domare visar sig vara korrekt.

I kampen för rättvisa och för att avslöja sanningen om dessa intrigerande mord, dras Darby och journalisten Gray Grantham, som spelas av den tvåfaldige Oscarsvinnaren Denzel Washington, in i en komplex värld av politik och intriger med sina rötter i oljeindustrin. 

Darbys analys pekar på oljemagnaten Victor Mattiece – spelad av dramatikern, regissören och skådespelaren Sam Shepard – som hjärnan bakom morden, då dessa gagnar hans intressen av att borra efter olja i en känslig miljö. Darby blir till följd av detta ett mål för Mattiece illvilja och försöker att navigera genom faran och osäkerheten.

På TV idag: Bortglömd 90-talsthriller med Julia Roberts och Denzel Washington
Foto: Warner Bros.

90-talsthrillern Pelikanfallet – på Kanal 5 i kväll

Trots att filmen inkluderar en rad kända namn är det en något bortglömd 90-talsthriller. Tillhör du dem som inte har sett Julia Roberts och Denzel Washington i Pelikanfallet har du chansen när den nu visas i linjär-tv.

Missa inte denna tidiga 90-talspärla som visas i kväll på Kanal 5 klockan 21.55.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL