På tv i kväll: Tom Hanks i modern klassiker om hopp och överlevnad

På tv i kväll: Tom Hanks i modern klassiker om hopp och överlevnad

Johan Samuelsson Krantz
09 februari 2024 kl. 06:02
ANNONS
ANNONS

Cast Away på tv i kväll – en hjärtskärande historia om ensamhetens prövningar

I "Cast Away" möter vi en ensam Tom Hanks, strandad på en öde ö, vars enda följeslagare är en volleyboll vid namn Wilson.

I Cast Away (2000) som går på TV3 i kväll har vi en smäktande historia om överlevnad och hopp. Bakom kameran hittar vi Robert Zemeckis (Forrest Gump 1994), som är en mästare på att skapa gripande och minnesvärda filmer. I huvudrollen som Chuck Noland ser vi Tom Hanks (Saving Private Ryan 1998) och Helen Hunt (Mad About You 1992) spelar Chuck Nolands flickvän Kelly Frears. 

Cast Away berättar historien om Chuck Noland, en FedEx-systemanalytiker som blir strandsatt på en öde ö efter att hans flygplan störtar i Stilla havet. Filmen fokuserar på hans desperata strävan att överleva och återvända hem. Under sin resa på ön utvecklar Chuck en oförglömlig relation med en volleyboll som han namnger "Wilson", vilket ger en gripande dimension till hans isolering och kamp.

På tv i kväll: Tom Hanks i modern klassiker om hopp och överlevnad
Foto: United International Pictures.

Överlevnadsdramat Cast Away – på TV3 i kväll

Efter att ha släppts år 2000 fick filmen positiva recensioner för sitt skickliga manus och Hanks enastående prestation, vilket ledde till en Golden Globe-vinst för bästa manliga huvudroll. Med en global intäkt på över 429 miljoner dollar blev Cast Away en av de mest framgångsrika filmerna 2000.

Filmen fångar tittarens hjärta med sin gripande berättelse om överlevnad och mänsklig vilja och har cementerat sin plats som en modern klassiker.

Missa inte en av Tom Hanks mest kritikerrosade prestationer, på TV3 i kväll kl. 21:00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL