På TV i kväll – Oscarsvinnande och älskad kult-thriller från 90-talet

På TV i kväll – Oscarsvinnande och älskad kult-thriller från 90-talet

Johan Samuelsson Krantz
30 januari 2024 kl. 06:01

Ta chansen och träffa en av filmvärldens mest mytomspunna skurkar

Missa inte möjligheten att se denna Oscarsvinnande kultfilm från 90-talet, som har satt sin prägel på kriminalgenren flera gånger om. "De misstänkta" visas på tv i kväll.

De misstänka (1995), också känd vid sin engelska titel, The Usual Suspects, är en film regisserad av kontroversielle Bryan Singer, känd för filmer som X-Men (2000), med en stjärnbeströdd ensemble bestående av bland andra lika kontroversielle Kevin Spacey (American Beauty), Stephen Baldwin (Född den 4:e juli), Gabriel Byrne (Enemy of the State) och Benicio del Toro (Traffic).

Handlingen följer förhöret av Roger "Verbal" Kint (Spacey), en småskurk och en av endast två överlevande efter en massaker på en båt i hamnen i Los Angeles. Genom flashbacks återberättar Kint för en förhörsledare om händelserna som ledde honom och hans kriminella kamrater till båten och den mystiska brottsling som kontrollerade dem.

I denna kultfilm från 90-talet får vi möta en av filmhistoriens i särklass mest mytomspunna antagonister. Den osynliga dirigenten som drar i trådarna och långsamt under filmens gång bygger myten om sig själv, Keyser Söze

Stort genomslag för skådespelarna  – på TV6 i kväll

Regissören Bryan Singer och skådespelaren Kevin Spacey blev framstående inom filmindustrin mycket tack vare De misstänkta. Filmen är känd för sitt komplicerade narrativ och överraskande slut, vilket har gjort den till en riktig kultklassiker inom thriller-genren. Ta tillfället i akt och se en riktig kanonrulle i afton.

"De misstänka" visas på TV6 kl 21:00

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL